Fodbold

- Thomas ved godt, sådan en handling ikke må finde sted

Thomas Delaney fik to advarsler på ti sekunder, da Sevilla slog Espanyol i LaLiga.

Det var både dumt og unødvendigt, da Thomas Delaney lørdag aften gjorde sig fortjent til karrierens første røde kort.

Det er der bred enighed om, fordi Sevilla-danskeren burde have undgået i hvert fald en af de to advarsler.

- Thomas ved godt, sådan en handling ikke må finde sted. Men det er dommerens beslutning, og jeg synes ikke, det var helt afbalanceret, siger Sevillas træner Julen Lopetegui til klubbens hjemmeside.

Thomas Delaney blev vist ud efter at have fået to gule kort på ti sekunder. Det første fik han, fordi han slog ud med armen og brokkede sig over et frispark til Espanyol. Den anden advarsel fik han, fordi han reagerede ved at vise dommeren sin tommelfinger og derefter klappe mod ham, mens han stod med ryggen til.

Ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker burde Delaney have været for god til at rage den anden advarsel til sig – også selvom han ikke nødvendigvis havde fortjent den.

- Den første reaktion er egentlig okay. Op med armen – det kan jeg ikke se så meget i. Men man klapper ikke ad en dommer – det er dumt, siger Mads Junker.

En kopi fra 2018

Samme opfattelse har de på på den spanske sportsavis As.

Her får Delaney ros for sin første startplads på sin nye hjemmebane – indtil han blev smidt ud:

- Han spillede en acceptabel kamp, indtil han viste, at han ikke ved, hvilken liga og hvilke dommere han har med at gøre. Hans latterlige udvisning var magen til den, Ben Yedder fik for nogle sæsoner siden, skriver sportsavisen As med en henvisning til 2018, hvor Ben Yedder netop også klappede mod dommeren efter at have fået et gult kort for brok.

Trods Delaneys udvisning vandt Sevilla 2-0 over Espanyol.