Fodbold

Åbner for kvindelandskampe i Parken

DBU og Forenet Kredit har indgået en aftale, der tilgodeser kvinde- og herrelandsholdet lige meget.

Suset af feststemte landsholdsfans i Parken har indtil nu været forbeholdt herrerne, men sådan bliver det ikke nødvendigvis ved med at være.

Mandag præsenterede DBU og Forenet Kredit en historiske aftale, der støtter kvinde- og herrelandsholdet lige meget. I kølvandet på det afslørede Forenet Kredits direktør, at de to landshold måske også får mulighed for at få lige stor støtte til deres hjemmekampe.

- Jeg har mest været i Parken, må jeg indrømme. Men nu har vi glæde af også at skulle til Viborg, når kvinderne spiller. Det har jeg til gode at prøve, men det glæder vi os rigtigt meget til. Men vi ved også, der måske kunne komme nogle kampe i Parken, så den her festlige stemning og opbakning, som herrerne føler, også kan komme kvinderne til gavn, siger Louise Mogensen til TV 2 SPORT.

Herrernes kvalifikationskampe spilles altid i Parken, mens testkampene på hjemmebane har været afviklet på flere forskellige stadioner rundt omkring i Danmark.

Kvindernes kvalifikationskampe har derimod været spillet flere forskellige steder, men siden 2015 har Viborg været fast hjemmebane. Sådan bliver det ved med at være frem til 2024. De seneste år har alle tre venskabskampe på dansk grund dog været spillet andre steder end Viborg: I Slagelse, Gladsaxe og Horsens – og derfor er det selvfølgelig muligt at skabe en venskabskamp eller flere i Parken.

Den mulighed ønsker DBU ikke at kommentere mandag aften.

- Vi kæmper hårdt

DBU’s aftale med Forenet Kredit dækker som nævnt både kvinde- og herrelandsholdet, men breddefodbolden får også glæde af det årlige bidrag på ni millioner kroner plus moms.

- Det har været helt naturligt for os, at vores investering er ligeligt fordelt, siger Louise Mogensen om det faktum, at begge køn støttes med lige mange penge.

Og netop den lige fordelte støtte glæder kvindernes landstræner, Lars Søndergaard:

- Det vil betyde rigtigt meget for dansk kvindefodbold og for kvindelandsholdet, at der kommer mere økonomi. Det er et af de steder, vi kæmper hårdt – og vi har stadig ikke de bedste forhold. Heller ikke i forhold til de lande, vi konkurrerer med. Men sådan noget her kan være med til at skubbe os tættere på dem, vi gerne vil slå, siger Søndergaard til TV 2 SPORT.