Fodbold

Koemans vikar bemærkede tilskuernes reaktion

Den 18-årige komet Ansu Fati vendte tilbage efter en lang skadespause og scorede i Barcelonas 3-0-sejr over Levante.

Man ved, der sker noget specielt, når en indskiftning næsten trækker lige så mange decibel som en scoring.

18-årige Ansu Fati havde ikke spillet en eneste kamp i 2021 på grund af en skade, men Barcelona-fansene havde på ingen måde glemt ham.

- Det var et stort øjeblik for alle, da Ansu Fati kom tilbage på banen. Man kunne mærke reaktionen på stadion, siger assistenttræner Alfred Scheuder, der ledte Barcelona-holdet i fraværet af Ronald Koeman, der havde karantæne.

Ansu Fati debuterede for Barcelona som 16-årig og scorede allerede i sin anden kamp for klubben.

Kometkarrieren blev sat på pause, da han blev skadet i november sidste år og endte med et længere genoptræningsforløb end ventet.

Jubelbrølet ved indskiftningen blev dog overgået, da drømmecomebacket blev mejslet i granit med Fatis 3-0-scoring i tillægstiden.

- Vi ved, han er en rigtig god spiller. Det kan man se på scoringen. Det var ikke engang en chance, men han skabte det ud af ingenting. Det viser individuelle kvaliteter, og det har vi brug for, siger Schreuder.

- Det er første skridt i retning af, at han bliver 100 procent fit. Vi skal være tålmodige med ham, for vi har brug for ham. Han var skadet i lang tid, men vi er meget glade for, at han igen er til rådighed. Man kan se, han kan gøre forskellen, og det har vi brug for.

Ansu Fati gjorde comeback med en scoring, da Barcelona hentede en tiltrængt sejr i LaLiga. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

FC Barcelona har store skadesproblemer i offensiven, så Fatis comeback falder på et tørt sted. Inden sejren over Levante havde Barcelona ikke formået at vinde i tre kampe i træk – og scorede kun ét mål.

Udover de mange skader sagde Barcelona i sommer farvel til Lionel Messi, hvis trøjenummer nu sidder på ryggen af den unge spanier.

- Det er en ære at bære nummeret efter Leo. Jeg vil gerne takke klubben og kaptajnerne for at give mig muligheden for at bære det. Det er ikke et pres, men jeg er taknemmelig over at bære et nummer, der har givet klubben så meget, sagde Fati efter kampen.

Sejren bragte Barcelona op på sjettepladsen i LaLiga, hvor der er fem point op til Real Madrid på førstepladsen. Barcelona har dog en kamp i hånden mod Sevilla.