Fodbold

Chelsea-profil misser CL-brag

N'Golo Kanté misser ud over Champions League-opgøret mod Juventus også weekendens PL-kamp mod Southampton.

Chelseas franske midtbanespiller N'Golo Kanté er blevet smittet med coronavirus og er derfor ude af onsdagens Champions League-brag mod Juventus.

Den har den engelske klubs træner, Thomas Tuchel, bekræftet ifølge nyhedsbureauet AFP.

Chelsea er derfor nødt til at stille med et noget amputeret hold, idet Christian Pulisic, Mason Mount og Reece James alle er ude med skader.

- Christian, Mason og Reece er alle skadet, og desværre har N'Golo testet positiv for coronavirus. Han er derfor nødt til at følge regeringens protokoller, siger træneren.

Ifølge reglerne er Kanté nødt til at isolere sig selv i ti dage, hvilket betyder, at han også kommer til at misse Premier League-kampen mod Southampton i den kommende weekend.

Thomas Tuchel indrømmer tirsdag, at han ikke ved, hvor mange af hans spillere, der er blevet vaccineret mod coronavirus.

- Spillerne er voksne mennesker, og det er et frit valg, om man vil vaccineres eller ej, siger han.

- Jeg ser ikke mig selv være i en position, hvor jeg kan fortælle dem, hvad de (spillerne, red.) skal gøre. Så ville jeg gå for langt, vurderer han.

Juventus vil også være uden flere store profiler, når de to klubber tørner sammen onsdag aften.

Storklubben fra Torino vandt søndag over Sampdoria i den hjemlige liga, men det kostede dyrt på skadesfronten.

Deres to offensive profiler Álvaro Morata og Paulo Dybala måtte nemlig begge udgå med skader.

- Dybala og Morata er helt sikkert ikke klar mod Chelsea og Torino, sagde Juventus-træner Massimiliano Allegri ifølge AFP efter kampen.

Begge klubber er kommet godt fra start i Champions League-turneringen. Juventus vandt således 3-0 over svenske Malmö FF i første runde, mens Chelsea besejrede russiske Zenit Sankt Petersborg med 1-0.