Fodbold

Hjulmand kigger allerede på VM-seedning

Danmark jagter en topseedning til VM-slutrunden, og derfor er det vigtigt at vinde alle landskamp ifølge landstræner Kasper Hjulmand.

Landstræner Kasper Hjulmand ønsker at stille i stærkeste opstilling, selvom den næste modstander i VM-kvalifikationen er upåagtede Moldova.

Det slog landstræneren fast på mandagens pressemøde, hvor han udtog 23 spillere til den danske trup frem mod de 2 kvalifikationskampe i oktober.

- Hvis vi slår Moldova, kan vi få en festaften i Parken mod Østrig, hvor vi kan kvalificere os til VM og sammen med hele Danmark se tilbage på en kvalifikation, der er godt eksekveret, lød det fra Kasper Hjulmand.

Få rokeringer

Dermed ønsker landstræneren ikke at rotere markant på landsholdet, som det var tilfældet i marts, hvor Danmark pulveriserede Moldova med en sejr på 8-0 på MCH Arena i Herning.

Et lignende scenarie udspillede sig mod Færøerne tidligere på måneden, hvor Kasper Hjulmand havde ni nye ansigter i det danske startopstilling sammenlignet med holdet mod Skotland.

Man skal huske på, at alle kampe tæller til ranglisten

Kasper Hjulmand, landstræner

Men på udebane mod Moldova vil Danmark stille i stærkeste opstilling, for ingen landskampe er lette, påpegede landstræneren.

- Vi er meget fokuseret på de næste to kampe. Alle forventer, vi tager til Moldova og vinder, men vi ved godt, at det kræver en indsats på 100 procent, forklarede Kasper Hjulmand og uddybede:

- Vi er meget opsatte på at sikre kvalifikationen til VM med to sejre, så det går vi efter.

De sikre valg til landsholdstruppen

Med landstrænerens store fokus på definitivt at sikre den danske VM-billet til Qatar i 2022 i den kommende landsholdssamling, var der ingen overraskelser i Kasper Hjulmands trup.

Landstræneren udtog de sikre valg i form af 23 spillere, hvor blandt andet Jannik Vestergaard vender tilbage.

I Hjulmands seneste landsholdstrup var der 26 spillere, men her spillede Danmark i september 3 kampe på 6 dage – nu gælder det 'bare' to kampe på fire døgn, hvilket kræver færre spillere i landstrænerens optik.

Danmark spiller på udebane mod Moldova lørdag 9. oktober og tirsdag 12. oktober i Parken mod Østrig.

Fokus på verdensrangliste

Landstræneren slog også fast, at det er vigtigt at vinde så mange landskampe som overhovedet muligt.

Det skyldes ikke mindst Danmarks placering på FIFA's verdensrangliste, som kan vise sig at være en afgørende faktor for dansk VM-succes.

- Man skal huske på, at alle kampe tæller til ranglisten. Der er også seedning til VM, hvor vi lige nu ligger til at ende i pot to, hvis vi kvalificerer os, sagde Kasper Hjulmand.

Aktuelt indtager Danmark en placering som nummer ti på verdensranglisten, men hvis landsholdet skal havne i det øverste seedningslag, kræver det et avancement på mindst tre pladser.

FIFA's verdensrangliste (16. september)

1. Belgien 1832,33

2. Brasilien 1811,73

3. England 1755,44

4. Frankrig 1754,31

5. Italien 1735,73

6. Argentina 1725,31

7. Portugal 1674,90

8. Spanien 1673,68

9. Mexico 1666,19

10. Danmark 1658,49

Det skyldes, at Qatar som værtsnation bliver topseedet, hvilket kun efterlader plads i det øverste seedningslag til syv andre nationer.

- Hver kamp er vigtig. Vi vil gøre, hvad vi kan for at vinde alle kampe og samtidig forsøge at udvikle vores spil, lød det fra Kasper Hjulmand.

Selvom Danmark jagter en topseedning, så erkender landstræneren, at det realistisk set bliver svært at nå målsætningen.

Ved VM-slutrunden i Rusland i 2018 var Danmark blot i det tredje ud af fire seedningslag, hvor modstanderne i den indledende gruppe blev Frankrig, Peru og Australien.