UEFA vil have spansk Super League-dommer fjernet

På trods af dagens udmelding mener TV 2 SPORTs fodboldredaktør, at UEFA står tilbage som taberne i sagen om Super League.

Det kuldsejlede Super League-projekt fĂĄr yderligere juridisk efterspil.

Det europæiske fodboldforbund (UEFA) vil nu have en dommer i det spanske retssystem fjernet. Det skriver UEFA på sin hjemmeside tirsdag.

Dommeren hedder Ruiz de Lara, og han afgjorde i sidste uge, at UEFA havde fem dage til at trække truslerne om sanktioner mod de tre tilbageværende klubber i Super League-projektet.

Det tre klubber, der ikke har opgivet Super League, er FC Barcelona, Real Madrid og Juventus.

Anker tidligere afgørelser

Beslutningen fra domstolen i Madrid førte til, at UEFA sent mandag aften valgte at droppe sanktionerne mod de tre nævnte klubber.

Desuden meddelte UEFA, at de øvrige ni klubber, der var med i planerne, i første omgang ikke skulle betale de bøder, de var blevet tildelt. Det samlede bødekrav lød på 190 millioner kroner.

UEFA strakte med andre ord vĂĄben sent mandag aften.

Men tirsdag formiddag får tonen en lidt anden lyd - og skytset mod domstolen i Madrid og især Ruiz de Lara intensiveres.

UEFA skriver, at der har været "betydelige uregelmæssigheder" i processen, og forbundet forventer derfor, at dommeren træder tilbage.

Desuden anker UEFA de tidligere afgørelser i det spanske retssystem. Det oplyser UEFA tirsdag.

Lyn-analyse

Hele situationen omkring Super League-projektet er en svær sag med mange juridiske spidsfindigheder.

PĂĄ trods af dagens udmelding er UEFA stadig i en afventende position. De har endnu ikke gjort noget i forhold til de tre store klubber, og det svækker fodboldforbundet.

Indtil videre er det UEFA, der stĂĄr tilbage som taberne. De er i fodboldterminologi bagud med 0-3 efter første halvleg.

Sagen kan sagtens trække ud for senere at gĂĄ i glemmebogen. Det er set før med UEFA.

Men der er store økonomiske kræfter i spil, og det er dybest set en magtkamp om, hvem skal styre klubfodbolden.

Udbryderliga i modvind

Domstolen i Madrid afgjorde tidligere pĂĄ ĂĄret, at UEFA ikke kan sanktionere klubberne.

Uefa annullerede mandag den juridiske proces, der ellers var blevet sat i gang - og efterfølgende sat på pause i juni - i et forsøg på at straffe klubberne for deres fortsatte medvirken i projektet.

- UEFAs appelinstans har i dag erklæret sagen ugyldig, som om at sagen aldrig var blevet indledt, oplyste UEFA mandag.

Super League så dagens lys i april, da 12 af Europas største fodboldklubber offentliggjorde en plan om at danne deres egen liga.

Projektet løb dog hurtigt ind i massiv modvind fra folk i og omkring fodboldmiljøet, og efter blot to dage havde 9 ud af 12 klubber trukket sig.

Siden har kun Real Madrid, FC Barcelona og Juventus holdt fast i planen - og drømmen - om en Super League.

De øvrige ni klubber var Manchester City, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal, AC Milan, Inter og Atlético Madrid.