Fodbold

- Brøndby skal spille på en måde som aldrig før

Der skal en anderledes taktik til for at få point med hjem fra Lyon, afslører Brøndbys cheftræner, Niels Frederiksen, inden Europa League-kampen.

Se kampen mellem de danske mestre og Lyon torsdag klokken 18.45 på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

De danske mestre fra Brøndby IF skal undvære holdets suveræne topscorer, Michael Uhre, når de gæster mægtige Lyon i Europa League torsdag.

Men det fravær har cheftræneren en taktisk løsning på.

- Vi kommer til at spille på en måde, vi aldrig har gjort før, siger Niels Frederiksen på det officielle pressemøde.

Da der efterfølgende bliver spurgt ind til, hvad det mere konkret går ud på, har Frederiksen svært ved at gemme gavtyvsmilet væk. Men de store taktiske uddybninger gemmer han til torsdag.

- Jeg røber det ikke. Vi kommer til at gøre noget anderledes. Det er noget med at bruge de rigtige spillere på nogle lidt andre positioner i forhold til, hvad vi gerne vil have ud af dem.

- Vi glæder os til at se, om det ikke giver Lyon nogle udfordringer, som de ikke har forberedt sig på, siger Brøndby-træneren til TV 2 SPORT.

Lyon vil have bolden

Uden Michael Uhre skal de eftersigende 750 medrejsende Brøndby-tilhængerne nok sætte deres offensive lid andre. Blandt andre svenske Simon Hedlund, der akkurat som sin cheftræner er ganske hemmelighedsfuld om de taktiske justeringer.

Uanset om det bliver ændringerne eller bare Brøndby i det hele taget, der overrasker Lyon, håber Hedlund, at et point kan blive til flere i holdets anden gruppekamp.

- Vi er en mindre klub, men forhåbentligt kan vi overraske dem og få en god kamp. Det tror vi på, men vi sigter efter at tage point - helst en sejr, siger svenskeren.

Olympique Lyonnais, som den franske storklub reelt hedder, har plads til godt 60.000 tilskuere på hjemmebanen.

På trods af at de gul-blå fans er sjældent stemningsskabende på danske breddegrader, bliver de nok overdøvet på Parc Olympique Lyonnais.

En lignende forskel får vi formentlig at se på statistikken for boldbesiddelsen i torsdagens opgør. Det er Brøndbys cheftræner i hvert fald bevidst om:

- Vi må forvente, at Lyon vil have bolden mest. Det er nogle rigtig dygtige spillere på et superhøjt niveau. Vi må forvente, at vi skal forsvare os relativt lavt og kompakt.

- Men hvis vi har et hold, der kan forsvare sig og bringe en masse energi ind i kampen, har vi altid en chance, siger Niels Frederiksen.