Fodbold

Her er den markante lønforskel på Real Madrid og Barcelona

I denne sæson kan Real Madrid bruge 739 millioner euro på at aflønne sit hold, mens Barcelona blot har 98 millioner.

FC Barcelona er ikke i nærheden af at være på niveau med ærkerivalerne fra Real Madrid i denne sæson. I hvert fald ikke, hvad angår økonomisk råderum.

Den spanske fodboldrække, La Liga har regler for, hvor mange penge der må bruges til lønninger. Onsdag er det offentliggjort, hvad klubberne maksimalt må bruge af løn i denne sæson.

Her topper Real Madrid listen med 739 millioner euro (cirka 5,5 milliarder kroner), mens FC Barcelona har 98 millioner euro (cirka 730 millioner kroner) til rådighed til at aflønne spillere, trænere og øvrig stab.

Catalanernes lønloft er faldet med næsten 75% sammenlignet med sidste sæson. En gæld på milliarder og coronapandemi har været afgørende for det store fald.

Barcelonas økonomiske problemer var tydeligte så sent som i december, hvor klubben havde problemer med at udbetale løn.Og i sommer måtte man sige farvel til Lionel Messi, selv om argentineren ønskede at fortsætte i klubben.

Derudover er profiler som Gerard Piqué, Sergio Busquets og Jordi Alba gået ned i løn. Det nedskruede budget gør dog, at Barcelona i næste sæson har bedre økonomiske muligheder.

Men det kræver, at Barcelona overholder de rammer, som ligaen har sat for, hvad storklubben må spendere. For ellers kan de blive udsat for sanktioner, udtaler ligaens direktør:

- Sagen om Barça handler også om, hvad der er brugt i den foregående sæson. Men det er også en klub, der oplever langt større nedgang, end de havde beregnet. Det har indflydelse på, hvad holdet kan have af omkostninger, siger José Guerra ifølge sport.es.

Real i top, Valencia i bund

Bedre ser det altså ud i Real Madrid, der har været mere fornuftig med pengepungen de seneste år. Reals budget i denne sæson var som udgangspunkt på 428 millioner euro, men klubben har derudover selv smidt 292 millioner i puljen.

Det ville have givet hovedstadsklubben mulighed for at føje de to superstjerner Kylian Mbappé og Erling Haaland til truppen på én gang, skriver spanske AS.

I bunden af lønloftstabellen ligger Valencia, der har Daniel Wass på holdet, med et budget på 31 millioner euro.

En lang række faktorer afgør, hvad klubberne kan bruge på nyindkøb, lønninger og lignende. Blandt andet tidligere sæsoners forbrug, indkomst og udgifter.