Fodbold

FCK-spillere hylder valg af kvindelig dommer

Når FC København spiller mod Lincoln i Conference League, bliver det med en kvindelig dommer. Det glæder FCK'erne sig til at opleve.

Den første gang.

Selv for en hæderskronet klub som FC København, er der stadig plads til helt nye oplevelser og situationer.

I sidste uge prøvede københavnerne for første gang at ryge ud af pokalturneringen til Nykøbing Falster, og igen i denne uge venter der en "debut" for FCK, når de spiller første hjemmegruppekamp i den nye turnering Conference League.

Tilmed dømmes kampen mod Lincoln FC fra Gibraltar af en kvindelig dommer: Kateryna Monzul fra Ukraine.

- Det bliver en førstegangsoplevelse for mig, siger Jonas Wind til TV 2 SPORT, mens holdkammerat Kevin Diks kalder det "nyt og spændende."

Begge FCK-profiler hylder tiltaget, som de synes er særdeles passende for tiden, vi lever i.

- Sådan skal det være i dag. Det er fedt, at det ikke er ud fra køn, men ud fra deres faglige egenskaber, at de vælges, siger Jonas Wind, som heller ikke har tænkt sig selv at forskelsbehandle dommeren, fordi hun er kvinde i forhold til brokmængden.

Bedømt for præstation

På københavnernes trænerbænk er der heller intet problem med dommerens køn:

- Det bliver helt fint for mig. Hun bliver bedømt på de præstationer, hun laver på banen, og ikke hvilket køn hun har. Og det synes jeg er rigtig vigtigt at sige.

- Efter kampen skal hun få en fair vurdering ud fra kendelserne, og ikke hvilket køn hun har, siger Jess Thorup.

FC Midtjylland skal ligeledes dømmes af en kvindelig dommer, når de gæster Braga i Portugal. Opgøret ledes af Stéphanie Frappart fra Frankrig.

Både FCM og FCK's europæiske kampe spilles klokken 21.00 og kan følges direkte på TV 2 PLAY - hvor der også vises Brøndby og Randers' gruppekampe i Europa fra 18.45 torsdag.