Fodbold

Lyon-stjerne har helt styr på Brøndby - eller...

Der var ikke det helt store fokus på de danske modstandere, da Lyon afholdt pressemøde forud for mødet med Brøndby.

Se kampen mellem Brøndby og Lyon på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY torsdag klokken 18.45.

Når man som Xherdan Shaqiri har spillet steder som Bayern München og Liverpool, ved man selvfølgelig, at Brøndby IF aldrig skal undervurderes.

Godt nok er hverken Allan Ravn eller Dan Eggen med for de danske mestre, når de skal op mod den schweiziske stjerne og Lyon torsdag.

De er alle sammen rigtig store

Xherdan Shaqiri om Brøndby-spillerne

Men respekten for Brøndby har Shaqiri dog stadig:

- Det bliver en svær kamp. De er fysisk rigtig stærke. Vi så på video, at de også har noget kvalitet, så vi skal passe på. Vi skal levere godt for at kunne vinde, siger 29-årige Shaqiri på det officielle pressemøde.

Da de fremmødte danske journalister fra TV 2 SPORT og Ekstra Bladet prøver at få lidt flere svar om Brøndby ud af Lyon-spilleren, svarer Shaqiri med et smil:

- Jeg kender Brøndby, selvfølgelig. Jeg er god til geografi, så jeg kender byen. Derudover ser jeg en masse fodbold – jeg har dog ikke set alle Brøndbys kampe eller kender alle deres spillere, siger Shaqiri, der fremhæver sit kendskab til dansk fodbold gennem møderne med Danmarks landshold.

Og så fremhæver den 169 centimeter høje schweizer det danske holds højde og styrke på standardsituationer.

- De spiller med lange indkast, og dødbolde er de rigtig gode på. Og de er alle sammen rigtig store, så det må vi forholde os til, siger Lyon-kanten om Brøndby-mandskabet, der i gennemsnit ud fra seneste startopstilling måler mere end 14 centimeter højere end Shaqiri.

Topscorer-skade er nyt for Lyon

På det franske pressemøde var det generelt småt med snak om Brøndby. De franske journalister spurgte hellere ind til Shaqiris start i Lyon eller tanker om weekendens derby mod Saint-Étienne.

Olympique Lyonnais' træner, Peter Bosz, havde heller ikke så meget at sige om torsdagens modstandere dagen før kampen. Den foretrukne formation havde han styr på, men at Brøndbys topscorer, Michael Uhre, er ude af kampen med skade var nyt for ham.

- De spiller 3-5-2. Men generelt tager jeg mest udgangspunkt i vores eget hold – modstanderne fylder cirka 5 procent for os.

- Vi kender deres styrker og svagheder, men vil ikke fortælle hvilke. Vi har dog stor respekt for dem, da Brøndby er en stor klub, lød det fra Bosz på pressemødet.

Fodboldtrænere har det med at holde de taktiske kort tæt til kroppen inden kampe.

Brøndbys cheftræner afslørede godt nok, at der skal en anderledes taktik til for at drille Lyon i Europa League. Men mere konkret ville Niels Frederiksen ikke gøre det.

Chancen for en Brøndby-overraskelse anno '95 og '98 er nu stadig tilstede ifølge den aktuelle cheftræner.

- Hvis vi har et hold, der kan forsvare sig og bringe en masse energi ind i kampen, har vi altid en chance, siger Niels Frederiksen til TV 2 SPORT.