Fodbold

Mæhles og Harders trøje indbringer største beløb i indsamling

Det store beløb går ubeskåret til at hjælpe børn i Afghanistan.

UNICEF er blevet 276.381 kroner rigere, efter at kvinde- og herrefodboldlandsholdets spillere satte deres trøjer til aktion til det velgørende formål.

Organisationen meddeler, at beløbet går til at hjælpe børn i Afghanistan.

Spilleren bag det mest indbringende trøjesalg hedder Joakim Mæhle. Den danske landsholdsspillers trøje blev solgt for 20.502 kroner.

- Det er jeg selvfølgelig stolt over. Ikke kun at det er min, der samlede mest, men også at vi kan være med som landsholdet til at samle penge ind til folk, som har brug for det, siger Joakim Mæhle til TV 2 SPORT.

Han blev overrasket, da han fik overbragt nyheden, for han havde ikke fulgt med i auktionen.

- Jeg var ikke engang klar over det. Jeg fik besked i går (onsdag, red.) om, at min trøje blev solgt for mest. Men jeg er rigtig stolt og glad for, at jeg kan være med til at hjælpe andre, der har mere brug for det, end vi har, siger han.

Harder-trøje sælger næstmest

Den 24-årige Atalanta-back var skarpt forfulgt af kvindelandsholdets store stjerne Pernille Harder, hvis trøje blev solgt for 18.889 kroner, hvilket er det næsthøjeste beløb på tværs af kønnene.

- Jeg er glad og stolt over, at jeg kan være med til at bidrage med så mange penge til Afghanistan, siger Pernille Harder og tilføjer:

- Det er selvfølgelig et bevis for, at der er en stor værdi i kvindefodbolden. Jeg er dog allermest stolt over, at min trøje kan være med til at bidrage med de penge her.

Med den solgte Harder-trøje følger en særlig historie. Det er nemlig trøjen fra kampen mod Malta, hvor hun blev den mest scorende danske landsholdsspiller nogensinde.

Top-5 over største beløb

  1. Joakim Mæhle, 20.502 kr.
  2. Pernille Harder, 18.889 kr.
  3. Mikkel Damsgaard, 16.500 kr.
  4. Thomas Delaney, 13.600 kr.
  5. Simon Kjær og Pierre Emile Højbjerg, 12.500 kr.