Fodbold

Taler løbende med Lars Høgh: - Han betyder sindssygt meget

Mads Hermansen har imponeret i Brøndbys mål. Bag den unge målmand står både mentaltræner, familie og Lars Høgh.

Brøndby har leveret mange skuffende præstationer, siden det første mesterskab i 16 år blev sikret i maj.

Men skylden kan ikke skydes på holdets 21-årige sidste skanse, Mads Hermansen. I hvert fald ikke hvis man ser bort fra en tung aften mod Red Bull Salzburg i Champions League-kvalifikationens playoffrunde.

Fynboen, der kom til Brøndbys ungdomsafdeling fra Næsby for fem år siden, har på overbevisende vis overtaget målet efter erfarne Marvin Schwäbe, der efter guldsæsonen tog til tyske FC Köln.

Før juli var pokalsejren over Ledøje-Smørum sidste år ellers hans eneste optræden for Brøndbys førstehold.

- Jeg forstår godt, hvis fansene var nervøse for, at der kom en helt ny målmand ind. Men jeg har aldrig tvivlet på mine egne evner, og jeg har altid vidst, hvad jeg kan, siger han.

Hermansen har lukket 18 mål ind i 13 kampe i Superligaen og Europa i indeværende sæson.

Han er en del af et Brøndby-hold, som har været på slingrekurs efter guldtriumfen og ligger på ottendepladsen i landets bedste fodboldrække. Det er da heller ikke alt, der er gået problemfrit for Brøndbys unge målmand.

Høgh og mentalcoach hjælper Hermansen

Hjemmekampen mod Salzburg på den store europæiske scene var nok hans dårligste i brøndbytrøjen. Men et målrettet arbejde på at tackle sådanne episoder har virket.

- Jeg har arbejdet med en mentalcoach de sidste fem år, så der er selvfølgelig noget, jeg har i samarbejde med ham har fået ud af det. Men jeg tror også bare, det ligger naturligt til mig at være rolig og en rolig person, siger Hermansen til TV 2 SPORT.

Her gjorde han sig uheldigt bemærket med nogle graverende fejl, hvoraf den ene blev straffet prompte med en østrigsk scoring.

- Jeg er god til at hvile i mig selv og er et roligt menneske af natur, så jeg tror bare, jeg har fundet et godt flow i forhold til at spille på det her niveau og have en god dagligdag samtidig, siger han.

Det er ikke kun mentalcoachen, der hjælper ham til at udvikle sig. Det tidligere OB-talent taler også med en sand OB-legende.

- Jeg taler med mentalcoachen, og så taler jeg meget med Lars Høgh om de ting. Og min familie, som altid bakker mig op.

Lars Høgh spillede hele sin karriere i OB og spillede over 800 kampe for fynboerne.

- Vi snakker selvfølgelig oftere, når der kommer en masse kampe. Han betyder sindssygt meget og er en god sparringspartner, som jeg føler og mærker – både før, under og efter kampen, siger Hermansen og tilføjer:

- Der er lidt mere målmandsteknisk snak over det, men man vender det hele. Det hænger også sammen med det at være rolig. Hvis man ikke har styr på det hele i forhold til sig selv, er det svært at præstere på banen.

Det største i karrieren venter torsdag aften

Torsdag venter en ny kamp for Hermansen og Brøndby, når holdet gæster Lyon i Europa League. Udsigten til kampen mod det franske storhold skræmmer heller ikke Mads Hermansen.

- Det er selvfølgelig en af de største, jeg har spillet. Hvis ikke den største. Det bliver fedt. Vi glæder os alle sammen rigtig meget, siger han.

Brøndbys kamp mod Lyon fløjtes i gang klokken 18.45 og kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.