Fodbold

Profil buhet ud af tusindvis af børn

Sparta Prag havde på grund af UEFA-sanktioner kun skolebørn under 14 år på tribunerne torsdag aften.

Det var ikke behagelige scener, der udspillede sig torsdag aften i Prag.

I Europa League-opgøret mellem Sparta Prag og Rangers blev udeholdets finske profil, Glen Kamara, udsat for buhråb, hver gang han havde bolden.

Det kunne tydeligt høres på tv-billederne, ligesom The Athletic-journalisten Jordan Campbell omtaler buhråbene på Twitter. Her skriver han, at det var meget deprimerende at opleve, hvordan Kamara blev udsat for de mange buhråb. Og så endda fra børn.

Hvis det er sandheden, er jeg utrolig skuffet. Men ikke overrasket

Rangers-træner Steven Gerrard

Sagen er den, at Glen Kamara tidligere er blevet udsat for racisme. I Europa League tilbage i marts blev Kamara udsat for racistisk tilsvining af Ondrej Kudela fra Sparta Prags rivaler, Slavia Prag.

Det kostede tjekken ti spilledages karantæne i europæisk fodboldsammenhæng. Torsdag aften havde Sparta Prag kun børn på stadion - igen på grund af racisme.

Sparta Prag-fans havde tidligere på sæsonen udsat Monacos Aurelien Tchouameni for racisme, og som straf for det skulle klubben spille for tomme tribuner.

I stedet for tomme tribuner var der givet tilladelse til, at 10.000 skolebørn under 14 år var på plads på tilskuerrækkerne. De viste dog ikke synderligt bedre adfærd end de Sparta Prag-fans, der var til stede under kvalifikationskampen mod Monaco i august.

Hver gang, Glen Kamara var på bolden, blev han mødt af buhråb, og det samme gjorde sig gældende for Rangers' resterende sorte spillere. Værst gik det dog udover Kamara, rapporterer den britiske sportsvært Emma Dodds, der var på stadion under kampen.

- Glen Kamara bliver buhet mere end enhver anden spiller i aften mod Sparta Prag. På et stadion fuld af børn. Tænk over det. Ulækkert, skriver hun på Twitter.

Efter kampen blev Rangers-træner Steven Gerrard spurgt ind til opførslen fra hjemmebanepublikummet.

- Jeg var ikke opmærksom på det, fordi jeg fokuserede på kampen. Men hvis det er sandheden, er jeg utrolig skuffet. Men ikke overrasket, siger Gerrard ifølge Sportbible.

Spillere bakker op om Kamara

På Instagram er flere af sportens stjerner i gang med at vise støtte til Kamara.

Her bliver et opslag fra Sportbible flittigt delt. Arsenal-stjernerne Thomas Partey og Alexendre Lacazette har begge delt opslaget, der viser et billede af Kamara på stadion torsdag aften.

- Ulækkert, skriver Partey om opførslen.

Glem Kamara blev i løbet af kampen udvist, da han fik to gule kort. Sparta Prag vandt kampen 1-0.