Fodbold

FCM-angriber fuldender hattrick i ydmygelse af AGF

FCM-angriber Junior Brumado scorede hattrick i første halvleg, da midtjyderne søndag udspillede AGF med 4-0.

FC Midtjylland ydmygede søndag et tamt AGF-mandskab med 4-0 hjemme på MCH Arena, hvor sejren blev slået fast med syvtommersøm allerede i første halvleg.

I løbet af den første halve time havde angriber Junior Brumado nemlig fuldendt sit hattrick, mens venstrebacken Paulinho også legede med i målfesten.

AGF kom med tre superligasejre i bagagen, men aarhusianerne blev overmatchet på alle spillemæssige parametre af FCM. I anden halvleg kørte hjemmeholdet sejren hjem på cruisekontrol.

- Vi følte, at vi var mere klar til at kunne drille FCM, og så viste det sig, at vi ikke var der på dagen. Det er ærgerligt, og det havde givet selvtillid, men den blev lige punkteret, siger AGF-målmand Jesper Hansen og fortsætter:

- Vi mangler stadig nogle skridt i forhold til at bide skeer med FCM og FCK. Der er noget vej endnu. Vi skal være endnu bedre til at holde os inde i kampene i længere tid, for i dag så man forskellen på de to hold.

Med magtdemonstrationen lægger FCM pres på i toppen af 3F Superligaen, hvor midtjyderne har 27 point på førstepladsen halvvejs i grundspillet. AGF har 12 point.

AGF blev tidligt sat af

Allerede efter fire minutter sendte Junior Brumado et forvarsel afsted om, hvad der var i vente for aarhusianerne, da han med et resolut spark bragte hjemmeholdet foran.

AGF fik kæmpet sig ind i opgøret efterfølgende, men et kollaps begyndte at tage form efter 19 minutter, hvorfra FCM scorede tre gange i løbet af 12 minutter.

En velspillende Brumado fuldendte sit hattrick, mens Paulinho fik sat en træffer ind mellem de to scoringer.

AGF blev flere gange straffet på FCM’s hurtige omstillinger, ligesom midtjyderne overmatchede gæsterne fysisk.

AGF-træner David Nielsen foretog tre udskiftninger inden for de første ti minutter efter pausen og tvang sit mandskab til at stå mere kompakt.

Det lukkede ned for midtjydernes farlige kontraangreb, hvilket dog også var hjulpet godt på vej af, at FCM slap foden fra gaspedalen.

Gæsterne havde svært ved at stille noget op mod en bomstærk FCM-defensiv, og Elias Olafsson i FCM-målet kunne derfor sætte hak ud for sit fjerde clean sheet i træk i Superligaen.