Fodbold

Koeman bad selv om et klart svar fra præsidenten

FC Barcelonas cheftræner, Ronald Koeman, er ikke bange for at blive fyret, selv om holdet tabte endnu engang.

FC Barcelonas hollandske cheftræner, Ronald Koeman, har efter elendige resultater og en historisk dårlig start i Champions League været under maksimalt pres.

Lørdag aften løb klubben ind i endnu en skuffelse, da Atlético Madrid vandt 2-0 på hjemmebane, men allerede inden kampen havde Barcelona-præsident Joan Laporta fredet cheftræneren uanset resultatet i hovedstaden.

- I går (fredag, red.) talte vi i telefon sammen, og lørdag morgen talte vi om truppen og klubben. Og om min situation. Jeg bad om klarhed i forhold til min stilling, for det er vigtigt at have selvtillid som træner, sagde Koeman ifølge det spanske medie Sport efter kampen.

- Det er også vigtigt, at omklædningsrummet ved, hvad der sker. Præsidenten har truffet sin beslutning og slået fast, hvor vi står, men jeg er også godt klar over, at vi er Barcelona og skal vinde kampe.

- Presset vil altid være der på et hvilket som helst niveau. Vi har talt godt sammen, og præsidenten har talt med sine folk og truffet beslutningen.

Kæmpe krise

At alting er perfekt, er nok at stramme den.

Holdet måtte tidligere på ugen rejse slukøret hjem fra den portugisiske hovedstad, Lissabon, efter et 0-3-nederlag til Benfica i Champions League.

Samme skæbne led holdet, da det fik besøg af Bayern München i Champions League få uger forinden, og Barcelona kan indtil videre notere sig for nul point i den europæiske turnering.

Heller ikke i den hjemlige turnering La Liga går det særlig godt for gigantklubben.

Barcelona er efter syv kampe placeret på 9.-pladsen med fem point op til Real Madrid og Atlético Madrid, der har lige mange point på henholdsvis første- og andenpladsen. Real Madrid har dog spillet en kamp færre end lokalrivalen.

Vi lider, siger Piqué

Forsvarsspilleren Gerard Piqué var yderst selvkritisk over spillet såvel offensivt som defensivt. Efter kampen udtalte han, at holdet "kunne have spillet fodbold i tre timer og alligevel ikke få scoret."

- Det er svært. Jeg skal være ærlig og sige, at vi lider. Der er intet andet valg end at kæmpe og arbejde videre, sagde han ifølge Mundo Deportivo.

Piqué ville imidlertid ikke gå ind i forholdet mellem klubpræsidenten og cheftræneren.

Messi er forskellen

Atlético Madrid-træner Diego Simeone forsvarede inden kampen sin trænerkollega og rival. Blandt andet ved at slå fast, at han selv altid ville have stor respekt for hollænderen, og at alle trænere respekterede ham.

- Det er første gang, vi møder Barcelona uden Messi. Denne kamp var ikke meget anderledes end de tidligere, udover at Messi ikke var med, sagde Simeone efter kampen.

Koeman tog over som cheftræner i Barcelona, efter Quique Setién blev fyret i august 2020.

Han har en fortid i klubben, hvor han spillede sammen med Michael Laudrup fra 1989. Koeman forlod klubben i 1995 - et år efter, at Laudrup skiftede til rivalen Real Madrid.

Han førte i seneste sæson Barcelona til en tredjeplads i La Liga med hele syv point op til Atlético Madrid, der rendte med guldet.

Barcelona er i aktion igen efter landsholdspausen, hvor de møder Valencia, der ligger lige over dem i La Liga på 8.-pladsen, den 17. oktober.