Fodbold

Delaney oplever markant ændring efter flytning

Thomas Delaney skiftede i sommer Tyskland ud med Spanien.

Mañana, mañana. Et spansk udtryk, der understreger, at det med tiden ikke er så forbandet vigtigt.

Og det er noget, landsholdsspilleren Thomas Delaney har oplevet som et mindre kulturchok, efter han i sommer skiftede fra tyske Dortmund til Sevilla i Spanien.

- Der er nogle ting omkring forståelse af tid, jeg skal vænne mig til. Jeg kommer fra et strengt sted i Tyskland, hvor alt begynder på klokkeslaget. Det er lidt anderledes i Spanien, siger Delaney til TV 2 SPORT.

- Jeg tror, det er den gode retning at gå. Hvis det havde været den anden vej, tror jeg, det ville kræve lidt mere tilvænning.

Kan ikke tale spansk

Thomas Delaney skiftede i 2018 til Dortmund, men det tyske storhold tilførte flere og flere stjernespillere til truppen.

Deraf blev spilletiden mindre og mindre for midtbaneslideren, så i sommerens transfervindue skiftede han Bundesligaen ud med LaLiga.

- Det er en dejlig kultur og et dejligt land. En fantastisk by og en stor klub. Det er jeg meget tilfreds med, siger han.

- Der er noget spansk, jeg skal have gang i. Jeg har aldrig haft spansk i skolen, så jeg er på et meget lavt niveau. Den første tid er gået med at finde et sted at bo og få flyttet ting. Der er en masse papirarbejde, så stille og roligt begynder jeg på det spanske. Det er også en stor del af integrationen.

Dumt rødt kort

Starten i Sevilla har fodboldmæssigt budt på op- og nedture.

Han er startet på banen tre gange, men i LaLiga-kampen mod Espanyol den 25. september fik han et dumt rødt kort og var derfor spærret i søndagens kamp.

- Jeg ved ikke, om det var varmen, der steg mig til hovedet. Det er en anderledes liga, også i hvordan med gebærder sig på banen. I den del af kulturen har jeg også noget at lære, siger Delaney.

Derfor stemplede han ind i landsholdslejren mandag med friske ben og stor optimisme frem mod VM-kvalifikationskampene mod Moldova og Østrig.

To sejre sender definitivt Danmark til VM i 2022, og Delaney drømmer om en fest i Parken tirsdag mod østrigerne.

- Vi står i en unik position. Ikke kun vores præstationer, men også opbakningen. Vi ønsker bare at kunne levere en fest. Det er virkelig fedt at være landsholdsspiller lige nu, og vi vil bare betale tilbage.

Kampene spilles lørdag og tirsdag klokken 20.45.