Fodbold

Kjærs comeback må berolige Hjulmand, siger ekspert

Simon Kjær vendte søndag aften tilbage fra sin skade med en stærk præstation for AC Milan, og han ser derfor ud til at være klar til landskampene.

Når man vender retur fra en skade, skal man lige i gang igen. Rusten skal spilles af, og det tager som regel lidt tid, inden man er tilbage på vanligt niveau.

Det samme mønster kunne man frygte for den danske landsholdsanfører Simon Kjær, der har siddet ude de seneste tre kampe med en muskelskade, hvorfor der har været spekuleret i, om han kunne nå at blive fuldstændig fit til de kommende landskampe.

Men landstræner Kasper Hjulmand kan formentlig være helt rolig. Simon Kjær ligner en mand i storform. Sådan så det i hvert fald ud i søndagens comeback-kamp mod Atalanta.

- Det var absolut en fremragende præstation, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Vi kan jo ikke vide, om han har ondt i musklerne et sted, men han så ikke sådan ud i hvert fald, så det er beroligende for Hjulmand og kompagni.

Kamp med stjerneangriberen

Søndagens kamp mod Atalanta var altså Kjærs første, siden han udgik i storkampen mod Juventus den 19. september.

Danskerens tilbagevenden til Milan-holdet blev kronet med en 3-2-sejr, og en af de udslagsgivende dueller var mellem Simon Kjær og Atalanta-angriberen Duvan Zapata.

Colombianeren er et fysisk pragteksemplar, og det krævede derfor både fysik og taktisk snilde at dæmme op for ham.

Men ifølge Mads Junker klarede Kjær det næsten til UG.

- Hvor Zapata var lidt oven på i første halvleg, var det Simon Kjær, der i anden halvleg var virkelig stærk. Zapata fik stort set ikke vendt sig på noget tidspunkt. Det er jo en af de ting, man gerne vil have, hvis han skal dække af på Zapata, så må han maksimalt skulle spille bolden tilbage.

- Det, synes jeg, Kjær gjorde fremragende. Så der er da i hvert fald point i bogen for dén præstation, siger Junker.

Afgørende for landsholdet

Simon Kjærs fine takter lover godt for de kommende landskampe.

Her har Danmark mulighed for at booke billetten til VM, og ifølge fodboldeksperten kan det blive afgørende i både kvalifikationen og ved et muligt VM, hvis Kjær kan spille, som han gjorde søndag.

- I de helt store kampe for Danmark skal Simon Kjær gerne være, som han var her: En fæstning i forsvaret, hvor han kan tage duellerne. For ham og Andreas Christensen er trods alt ikke de stærkeste fysisk.

- Så når det er Lukaku, når det er Kane og de andre store spillere, vi gerne vil slås med, er det godt at se, at han også kan klare en Zapata, siger Junker.

Danmark møder Moldova og Østrig i de to kommende kvalkampe. Opgørene spilles henholdsvis 9. og 12. oktober.