Fodbold

Lars Høgh er tilbage i landsholdslejren

Lars Høgh, der missede seneste landsholdssamling grundet tilbagefald i sygdom, er tilbage som målmandstræner.

Målmandslegenden og træneren Lars Høgh er tilbage i landsholdslejren forud for de kommende VM-kvalifikationskampe.

Da landsholdet senest var samlet for en måned siden, var det uden målmandstræner Høgh, da fynboen havde fået et tilbagefald i sin kræftsygdom.

Men nu er Høgh tilbage i lejren i Helsingør, hvor der mandag både er presseseance og træning.

- Status er, at han er tilbage, og vi tager en time ad gangen. Han har gode tider og lidt svære tider. Han er en del af os, og han tager det, han kan, siger Kasper Hjulmand.

- Hvis han på et tidspunkt slider med det, så er han her ikke, og det er ikke sikkert, at han er med hver dag.

Landstræneren udtrykker samtidig stor glæde over gensynet med Lars Høgh.

- Det er super fedt, at han er tilbage. Vi er glade for at se Lars, for han er et tapet i landsholdsregi. Han har en lang historie på og omkring landsholdet, og vi nyder at have ham omkring holdet, siger Hjulmand.

På herrelandsholdets Instagram-konto er mandag eftermiddag publiceret et billede af Lars Høgh fra Marienlyst Strandhotel, hvor holdet er samlet.

FCK-træner hjælper

Ved den seneste landsholdssamling var det FC Københavns målmandstræner, Kim Christensen, der stod for træningen af Kasper Schmeichel og co.

Det bliver også tilfældet ved den igangværende landsholdssamling. Men i fremtiden kan det også være andre målmandstrænere, som skal supplere Lars Høgh, siger Kasper Hjulmand.

- Kim Christensen er her også, og det havde han også været, uanset om Lars havde været topfrisk.

- Vi har hele tiden tænkt på at få suppleret målmandsteamet med en ung dansk målmandstræner sammen med Lars under en landsholdsperiode - både for at se det an og for at give trænerne noget, de kan tage med hjem.

- Nu er det Kim igen denne gang, og det kan være, at det er en anden, vi ser næste gang.

Ramt af kræft

I 2018 fik Høgh konstateret livstruende kræft i bugspytkirtlen, og i første omgang lykkedes det at fjerne den med kemoterapi og en operation.

Året efter blev han ramt af et tilbagefald, men han kom igen på højkant og forlængede i sommeren 2020 sit samarbejde med DBU efter Kasper Hjulmands tiltrædelse som landstræner.

Den 62-årige Lars Høgh opnåede i sin aktive karriere hele 817 klubkampe i OB, som han vandt tre mesterskaber med. Han blev fem gange kåret som årets målmand i Danmark.

Derudover fik han otte A-landskampe for Danmark.

Høgh har siden 2007 været tilknyttet det A-landshold i en trænerrolle. Han arbejder ved siden af i Brøndby IF.

I de kommende otte dage er fokus på landsholdet, der møder Moldova på udebane lørdag og Østrig i Parken næste tirsdag.