Højbjerg donerer en kvart million til barndomsklub

Den danske landsholdsspiller Pierre-Emile Højbjerg har doneret 250.000 kroner af egen lomme til Boldklubben Skjold på Østerbro.

Søndag sparkede han Tottenham på sejrskurs på et fyldt Premier League-stadion, og dagen efter agerede han hjælpetræner på BK Skjolds træningsanlæg på Østerbro i København.

En kontrast, der er til at tage at føle på, men for Pierre-Emile Højbjerg er overgangen helt naturlig.

- Det er her, jeg hører til jo, forklarer han.

Højbjerg er født og opvokset på Østerbro, og indtil han var 12 år gammel spillede han for den lokale klub BK Skjold.

Men mandag var han tilbage. Og det var der en helt speciel grund til.

Den profilerede landsholdsspiller har nemlig valgt at donere 250.000 kroner af egen lomme til klubben, hvor det hele startede. Penge, der skal bruges til at holde de unge spillere længere tid i klubben, hvor der blandt andet også lige er blevet ansat to nye trænere.

- Jeg er glad for at være et sted i min karriere og et sted i mit liv, hvor jeg kan få lov til at give tilbage til nogle af dem, som har store drømme, siger Højbjerg til TV 2.

Ny "hovedsponsor"

Det samme er klubbens formand Jan Sørensen.

Han glæder sig over Højbjergs fornemme bidrag, der i den grad kan bidrage positivt til klubben de kommende år.

- Hver gang vi kan lægge en ekstra klods ind, som kan løfte kvaliteten, så er det jo bare fantastisk. Vi har jo ikke store sponsorer og så videre.

Men I har jo Pierre-Emile Højbjerg nu?

- Ja, det har vi nu. Nu er han jo hovedsponsor, griner formanden.

Tricks og gode snakke

Tottenham-spilleren brugte anledningen til at give de unge spillere på træningsanlægget en oplevelse, de sent glemmer.

Uanmeldt dukkede stjernen pludselig op, og så var der ellers tid til både tricks og træningsøvelser med en af deres helt store idoler.

- Det er vildt at tænke på, at han har rørt den bold, som jeg også har sparket til. Så kan jeg bare håbe, at jeg bliver lige så god som ham, siger Felix Emil Kjær Randers, der var en af de stolte Skjold-spillere.

Udover at være hjemme i Danmark for at give de unge drenge og klubben BK Skjold en stor oplevelse, er han også hjemme for at deltage i samlingen med landsholdet.

Sammen med de øvrige landsholdsspillere skal Pierre-Emile Højbjerg spille to VM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Moldova og Østrig den 9. og 12. oktober.

Efter tiden i Skjold har Højbjerg været forbi FCK, Brøndby IF, Bayern München, FC Augsburg, Schalke 04, Southampton og Tottenham. På landsholdet er det blevet til 50 kampe efter debuten i 2014.