Fodbold

Stjerne havde bøn til egne fans – men de har allerede vendt sig mod ham

Italiens landsholdsmålmand Gianluigi Donnarumma er bekymret over, hvordan han bliver modtaget af sine egne fans, når Italien onsdag møder Spanien.

"Donnarumma din lort. Du er aldrig velkommen i Milano igen."

Det er ordene på et banner, der lige nu hænger på en bro i Milano forud for Nations League-semifinalen onsdag mellem Italien og Spanien.

Dermed må Gianluigi Donnarumma være en af de eneste landsholdspillere, der frygter at spille på hjemmebane. Men det er ikke desto mindre virkeligheden, når han onsdag skal spille på sin gamle hjemmebane San Siro.

- AC Milan vil altid være min klub, og jeg gav alt, hvad jeg havde i trøjen. Derfor vil jeg blive meget ked af det, hvis jeg får en negativ modtagelse på stadion.

- Specielt også fordi det er en vigtig kamp, så jeg håber fansene kan hjælpe os, siger han på pressemødet tirsdag.

Årsagen til Donnarummas forunderlige situation skyldes italienerens klubskifte i sommer.

Her valgte Donnarumma at forlade AC Milan og San Siro efter mere end syv år og 251 kampe. I stedet underskrev han en lang kontrakt i PSG med en dertilhørende astronomisk månedsløn.

Det har forarget mange AC Milan-fans, hvorfor Donnarumma har været nervøs over at vende tilbage til San Siro. Og meget tyder altså på, at målmanden skal forberede sig på at være upopulær.

I hvertfald taler banneret sit tydelige sprog.

Tidligere udsat for had

22-årige Donnarumma skiftede til AC Milans ungdomshold tilbage i 2013 og har flere gange været udsat for had af fansene på San Siro.

Tilbage i 2017, da målmanden blot var 18 gammel, blev han udsat for en vild oplevelse. Her blev det offentligt, at Donnarumma ønskede at forlade AC Milan, hvilket ikke blev positivt modtaget af klubbens fans.

I en U21-landskamp mod Danmark producerede en gruppe italienske AC MIlan-fans efterfølgende et væld af falske pengesedler, som de under kampen kastede ned mod Donnarumma.

Kort tid senere underskrev Donnarumma en kontraktforlængelse Med AC Milan. Her kom det frem, at den italienske målmand modtog en markant lønforhøjelse, ligesom det også fremgik af kontrakten, at Donnarummas ældre og noget mindre talentfulde bror også skulle blive en del af førsteholdet i AC Milan.

Kampen mellem Italien og Spanien fløjtes i gang klokken 20.45 onsdag.