Fodbold

Bendtner anker Porsche-dom

Den tidligere landsholdsangriber Nicklas Bendtner har anket en dom fra Københavns Byret.

Artiklen er opdateret, efter Nicklas Bendtner har anket dommen.

Østre Landsret kommer til at afgøre, om Nicklas Bendtner må af med sin Porsche eller ej.

Den tidligere landsholdsspiller har anket en dom afsagt af Københavns Byret, hvorefter hans Taycan Turbo S, som er Porsches bud på en elektrisk sportsvogn, konfiskeres.

Indgrebet - og en bøde på 40.000 kroner - skyldes, at den 33-årige mand flere gange er blevet taget i at køre bil uden gyldigt kørekort.

Han er tidligere blevet frakendt førerretten i Danmark i tre år.

Taget uden gyldigt kørekort

I et retsmøde i Københavns Byret forklarede Nicklas Bendtner i slutningen af september, at han af sin advokat havde fået at vide, at han lovligt kunne sætte sig bag rattet igen og køre med sit britiske kørekort.

- Jeg gik meget op i det, så jeg ikke begik nogle fodfejl, sagde han.

I byretten argumenterede hans forsvarer for, at der ikke er grundlag for konfiskation af bilen.

- Der er ikke hjemmel til at nægte, at Nicklas' engelske kørekort giver ham ret til at føre bil, sagde advokat Anja Mouridsen blandt andet.

Desuden hævdede hun, at anklagemyndigheden i Københavns Politi havde henvist til en forkert paragraf.

Omvendt fastholdt anklageren i retten, at reglerne er enkle. For at kunne køre bil i Danmark skulle han have generhvervet sit danske kørekort.

Kravet om konfiskation bygger på, at Bendtner adskillige gange er blevet taget i at køre uden gyldigt kørekort.

Nicklas Bendtner indstillede officielt sin karriere tidligere på året.

Han spillede dog sin sidste fodboldkamp længe inden, da var på kontrakt i FC København fra september til december 2019.

Manager Ståle Solbakken nåede at bruge Bendtner i 406 minutter på førsteholdet, hvor angriberen nåede at score en enkelt gang i 4-1-sejren over FC Nordsjælland i pokalturneringen.

Inden da havde Nicklas Bendtner en karriere på flere prominente adresser. I sin første tid som senior spillede Bendtner en række sæsoner i engelske Arsenal, der senere lejede ham ud til flere forskellige klubber i England. Bendtner var også forbi Juventus, Wolfsburg og Nottingham Forest, inden han noget overraskende blev hentet til Rosenborg.

Her spillede han så godt, at han fik comeback på landsholdet og var lige ved at komme med til VM i Rusland i 2018. Han spillede sin sidste af 81 landskampe i foråret 2018, da Danmark spillede 0-0 mod Chile i en testkamp.