Fodbold

Detaljeorienteret pressechef afbrød Danmarks pressemøde

Det var vigtigt for Moldovas pressechef, at pressevæggen bag Hjulmand og spillerne stod korrekt. Derfor skulle den flyttes midt under pressemødet.

Der var forvirring.

Kasper Hjulmand, Yussuf Poulsen og Andreas Skov Olsen kiggede alle bagud. Ingen i gymnastiksalen klos op ad Zimbru Stadion, hvor VM-kvalifikationskampen mod Moldova spilles lørdag aften, vidste, hvad to mænd skulle bag det opstillede podium.

Landstræner Hjulmand havde få sekunder forinden sat punktum for et svar på det danske pressemøde. Ordet var også givet videre til den næste spørgende danske journalist, da pressechefen i det moldoviske fodboldforbund pludselig havde rakt hånden i vejret.

Han havde straks undskyldt for at afbryde pressemødet, inden han sammen med en makker var fløjet om bag podiet, hvor Kasper Hjulmand, Yussuf Poulsen og Andreas Skov Olsen sad.

Pressevæg flyttet en halv meter. Nok mindre

Makkeren begyndte at skubbe til pressevæggen bag Hjulmand og spillerne til den ene side. Pressechefen, der havde afbrudt pressemødet, dirigerede og gav så stopsignalet. Væggen var flyttet en halv meter. Ikke mere. Nok mindre.

Da den stod korrekt bag Hjulmand, Poulsen og Skov Olsen, lød det muntert fra Hjulmand:

- Okay. Så kører vi!

Ordene fra Hjulmand fik Yussuf Poulsen til at grine. Han kiggede over på sin træner og sagde:

- Vi tager den igen.

Det frembragte stor latter hos Kasper Hjulmand.

Sidste træning til de sidste detaljer

Pressemødet fortsatte herefter – uden yderligere afbrydelser. Og efter en god halv time i selskab med den fremmødte danske presse gik spillerne og Hjulmand over på Zimbru Stadion til den sidste træning før mødet med Moldova, der ligger sidst i VM-kvalifikationsgruppe F.

Her skulle landsholdet have de sidste detaljer på plads.

Med en sejr over Moldova er Danmark tæt på VM i Qatar næste år. VM-pladsen kan endegyldigt sikres med sejre over Moldova og Østrig. Østrig er Danmarks modstander i Parken tirsdag.