Landsholdet kan som det første blive VM-klar

Danmark kan sende noget af et signal med sejre i de næste to kvalifikationskampe, lyder det blandt andet.

Artiklen er rettet efter en fintælling. Tidligere fremgik det, at kun Tyskland kunne kvalificere til VM før Danmark. Det er ikke korrekt. Det er også tilfældet for Belgien.

Danmark kan blive det første land i verden, der kvalificerer sig til VM i fodbold.

Ja, du læste rigtigt. I verden! Det kræver en smule hjælp, men kun to lande kan snyde Danmark for den ære. Tyskland og Belgien. Hvis resultaterne flakser sig for de to hold, kan de kvalificere sig, inden det danske.

Danmark kan tidligst blive VM-klar tirsdag. Det kræver en sejr over både Moldova og Østrig.

De danske spillere håber på at blive de første. Og hvis de gør, er det bestemt ikke uden betydning.

Joachim Andersen

- Det viser, hvor suveræn vores kvalifikation har været. Hvor klasse vi har spillet. At kunne være det første hold i verden med de nationer, der ellers er, ville være vanvittigt og et kæmpe skulderklap til os. Det håber vi, og det går vi 100 procent efter.

- Det er et kæmpe signal. Jeg tror, at folk er begyndt at få kæmpe respekt for os inden for de seneste par år - og jeg tror, de frygter os. Det ville jo bare sende et endnu stærkere signal om, at vi kommer og er klar til at smadre hvem som helst.

Pierre-Emile Højberg

- Det ville være verdensklasse. Det kunne være rigtig fedt. Det er selvfølgelig noget, vi håber, kommer til at ske. Vi kommer til at gøre, hvad vi kan.

Jonas Wind

- Det lyder ret vildt at kunne være de første i verden, der kvalificerer sig. Det satser vi på. Det kunne være en rigtig flot skalp at tage. Vi kan selv gøre vores. Det kræver først en sejr lørdag og selvfølgelig tirsdag med, hvor vi skal i Parken

Det skal for en god ordens skyld nævnes, at Qatar var kvalificeret på forhånd som vært for slutrunden i 2022.

Danmark har aldrig været blandt de 10 første nationer til at kvalificere sig til en VM-slutrunde, ifølge statistikfirmaet Gracenote.

"Vi er bedre end dem"

Det danske landshold har indtil videre mødt Moldova en enkelt gang i den igangværende VM-kvalifikation. Her blev det til en dansk sejr på 8-0.

Kasper Hjulmand og kompagni har vundet alle seks kamp. Målscoren siger 22-0.

Derfor forventer angriber Jonas Wind også, at det bliver til dansk sejr lørdag aften.

- Vi skal trykke dem ned. Vi ved, at vi er et bedre landshold end dem, og det skal vi bare ud at vise. Vi skal bare lade fødderne tale og vise vores kvaliteter på banen, siger FCK-angriber, der dog understreger, at Moldova ikke må undervurderes.

Gruppe F (efter seks kampe)

  1. Danmark: 18 point (22-0)
  2. Skotland: 11 point (9-5)
  3. Israel: 10 point (14-11)
  4. Østrig: 7 point (9-13)
  5. Færøerne: 4 point (4-14)
  6. Moldova: 1 point (3-18)