- Der venter en magisk aften på tirsdag, siger Hjulmand

Der var masser at glæde sig over, efter Danmarks kontrollerede kvalifikationssejr over Moldova. Ikke mindst, at VM-billetten kan sikres på tirsdag.

Lutter sejre. Lørdag kom endnu en, da Moldova blev besejret 4-0.

Det er facit for Danmarks syv første VM-kvalifikationskampe. Nu mangler landsholdet så blot én enkelt sejr, før at billetten til næste års verdensmesterskab er sikret. Den kan komme på tirsdag i Parken mod Østrig. Og landstræneren kan knap vente:

- Der venter den her fantastiske kamp på tirsdag, vi ser frem til, hvor vi sammen med hele Danmark og et fyldt Parken kan forsøge at få en magisk aften i København.

- En magisk aften i Danmark, hvor vi kan tage det sidste skridt hen over en kvalifikationsstreg, som er så svær. Det er så svært at kvalificere sig til VM, og den måde, vi har gjort det på, der håber jeg, at vi tager det sidste skridt på tirsdag. Jeg kan i hvert fald sige, at vi er klar, siger Kasper Hjulmand på pressemødet efter sejren.

Landsholdets anfører Simon Kjær kom for anden kamp i træk på måltavlen, da han usvigeligt sikkert omsatte et straffespark til 2-0.

Det kan være målet, men mon ikke også udsigten til at spille på tirsdag har hjulpet på humøret hos AC Milan-stopperen:

- Tirsdag aften kan og skal blive magisk. Vi har sat os selv i en fantastisk position, og vi viser igen i dag en stor professionalisme ved at gribe kampen sådan an, siger Simon Kjær.

"Fire, fire, fire, fire - nuuuuuuuul", lyder forudsigelsen fra de danske fans, som er klar til landskamp i Moldova. Video: TV 2 Sport

Forløsning gange fire i første halvleg

En del danske fans havde taget den lange tur østover for at støtte landsholdet i Moldova. Og der lød til at være et par spåmænd iblandt.

I hvert fald sang de "Fire, fire, fire, fire nul. Fire nul. Fire nuuuuuul", inden kampen. Og det endte landskampen jo også – samtlige fire mål kom i første halvleg, som Kasper Hjulmand var godt tilfreds med:

- En rigtig god første halvleg, som eksekverer rigtig fint. Det tager lidt tid for os at finde os til rette i positioner, men så begynder det at glide, og vi får især sat vores højreside godt op. Det varer lidt inden målet, men da det først kommer, så kommer de næste også.

- Vi laver nogle skift i anden halvleg og kommer aldrig til at finde rytmen og kommer aldrig til at få flow i spillet. Anden halvleg var noget rod for at sige det, som det er, siger landstræneren.

Andreas Skov Olsen indledte det danske målshow i første halvleg, da han efter 23 minutter fulgte godt op på en misset moldavisk clearing. Derefter udbyggede anfører Simon Kjær på straffespark og Christian Nørgaard med en tap-in, inden Joakim Mæhle resolut sendte en ripost i rosen til 4-0 for Danmark.

Efter pausen kom der ingen mål, men til gengæld flere danske udskiftninger.

Moldova - Danmark: 0-4

  • 0-1: Andreas Skov Olsen (23')
  • 0-2: Simon Kjær - straffe (34')
  • 0-3: Christian Nørgaard (39')
  • 0-4: Joachim Mæhle (44')

Kasper Hjulmands mandskab har i øvrigt endnu ikke lukket mål ind i VM-kvalifikationen, så målscoren nu hedder 26-0. Tirsdag bliver den muligvis forbedret, når avancementet til VM i Qatar 2022 kan sikres.