Fodbold

- En klog kamp. Han vokser bare

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere og Hjulmand efter sejren over Moldova i VM-kvalifikationen.

Som ventet rent bord - ingen krummer efterladt. Nullet blev holdt. Landsholdet cruiser mod VM om næsten 14 måneder - der er inviteret til fest i Parken mod Østrig på tirsdag.

Et klart, seriøst oplæg fra Kasper Hjulmand blev ført til dørs i en 1. halvleg, der begyndte lidt "bøvlet", men fik markeret forskellen på de to fodboldnationer. Tempo, bevægelse, genpres, tålmodighed, lyst og engagement banede vejen.

En lille overraskelse i start-11'eren, Christian Nørgaard - og han blev i min optik dagens dansker. En utrolig udvikling i engelske Brentford - og på landsholdet, hvor han rent faktisk har været med i alle syv VM-kvalifikationskampe. Det her var hans bedste.

Færdigt arbejde på en lørdag. Og på en halvleg, der var mere end rigeligt. Efter pausen blev der sparet på landsholdsben og prøvet lidt fra Hjulmands side. Der kom mere fokus på tirsdagens dækkede festbord.

Herunder kan du se Flemming Tofts karakterer til de danske spillere og landstræner Kasper Hjulmand.

Joachim Andersen og Andreas Cornelius kom også på banen mod Moldova, men fik ikke nok spilletid til en bedømmelse.

Tofts karakterbog

Karakterskalaen
 1. 6Høj klasse
 2. 5Klasse
 3. 4Over middel
 4. 3Middel
 5. 2Under middel
 6. 1Ikke så godt
 7. 0Dumpet
 8. UBUden for bedømmelse
 • Kasper Schmeichel

  Målmand

  Ganske som ventet - rene handsker i jubilæumskamp nummer 75. Mere er der ikke at sige til det. Skal vi lige tage den med målmændene på landsholdet - to har flere kampe end Schmeichel junior. Farmand Peter 129, Thomas Sørensen 101.

  3
 • Daniel Wass

  Højre back

  Var med til at gøre højresiden mere dynamisk og angribende end venstresiden. Der var liv i Skov Olsen, Wass og Højbjerg. Dejlig bevægelse, gode dybde invitationer. Faldt lidt efter pausen.

  3
 • Simon Kjær

  Midterforsvarer

  Ballon d'Or-nomineringen er en del af kaptajnens store 2021. Og så hamrede han al malingen af toppen af overliggeren på straffesparket til 2-0. Også her en rigtig leder. Ud i pausen.

  4
 • Andreas Christensen

  Midterforsvarer

  Elegantier, forudseende, hele tiden i balance - også når han førte bolden frem og skabte overtal. 'AC' med kontrol over sig selv, bold og overblik.

  5
 • Joakim Mæhle

  Venstre back

  Arbejdede hårdt for at holde sit sædvanlige niveau - det blev lidt 'kantet'. Og i det hele taget synes manglende kontinuerligt spilletid i Atlanta at have en indvirkning. Men hold op, hans energiudladning kan ingen holde nede. Og det blev bedre hen ad vejen.

  4
 • Pierre-Emile Højbjerg

  Defensiv midtbanespiller

  Hans ivrighed og deltagelse begge veje understregede, at alle tog det her koncentreret - ingen slinger. Motivation er et nøgleord - også mod en af de mindre fodboldnationer. Havde lidt problemer med afsætningsspillet.

  4
 • Thomas Delaney

  Defensiv midtbanespiller

  Herligt at se ham i vigør. Kolossalt stort arbejde, også i dybden. Hele tiden enten spilbar, erobrende og med mange spilvendinger. Fik en time - klar til tirsdag.

  4
 • Christian Nørgaard

  Offensiv midtbanespiller / Kampens spiller

  En lille overraskelse fra start, men det fungerede godt som supplement til Delaney og Højbjerg. En klog kamp. Han vokser bare. Kampens spiller.

  5
 • Andreas Skov Olsen

  Kantspiller

  Lidt forsigtig start, men så skal jeg love for, at vi fik Skov-tur i den. Med i de tre første mål, lavede selv 1-0-scoringen, straffesparket begået på hans indlæg og hjørnesparket fra hans fødder til Nørgaards 3-0-mål. Ud med småskade i pausen.

  5
 • Yussuf Poulsen

  Angriber

  Hårdt arbejde, masser af dybdeløb, masser af invitationer. Burde have lavet et mål eller to i 1. halvleg. Og et efter pausen. Det trækker altså ned i bedømmelsen.

  2
 • Mikkel Damsgaard

  Kantspiller

  Den sad ikke lige i skabet for denne herlige boldspiller. Lidt for mange boldtab og ikke held med de ellers så giftige udfordringer.

  3
 • Jannik Vestergaard

  Midterforsvarer

  Ikke udsat for de store udfordringer, men fungerede til venstre for Andreas Christensen.

  3
 • Mathias Jensen

  Offensiv midtbanespiller

  Fint indspil til Dolberg midt i 2. halvleg, og der fik vi set hans kvaliteter. Kom ind for Delaney med en halv time tilbage. Og vi fik også et glimt af hans klubkendskab til Christian Nørgaard.

  3
 • Kasper Dolberg

  Angriber

  Han skal tilbage i Dolberg-form, for så har vi en særlig boldstærk frontløber. En halvleg her i Skov Olsens fravær. Vi fik et lidt af hans evne til at løbe rigtigt for medspillerne.

  3
 • Kasper Hjulmand

  Landstræner

  Landstræneren tog intet for givet og understregede i den ugelange optakt, at det her skulle tages seriøst. Derfor lagde han i forberedelserne vægt på tempo, bevægelse, masser af dybdeløb og et effektivt genpres. Og tøvede ikke med start-11'eren. Og så trak han nogle såkaldte nøglefolk ud i tide med henblik på tirsdagens 'finale'.

  5