Fodbold

Hjulmand driller målscorer, der udbyggede vild statistik

Kasper Hjulmand roser Christian Nørgaard for at udfylde en særlig rolle på fodboldlandsholdet.

Humøret var højt, da det danske landshold søndag vendte tilbage til træningsbanen i Helsingør.

Lørdag aften leverede nationalmandskabet endnu en overbevisende præstation, da de med en 4-0-sejr på udebane mod Moldova spillede sig et stort skridt tættere på VM i 2022.

Nu begynder træneren også at snakke om, at det var et selvmål

Christian Nørgaard, fodboldspiller

Her scorede Christian Nørgaard sit første mål for landsholdet, og Brentford-spilleren udbyggede dermed antallet af danske målscorere i kvalifikationen, så der nu er 17 forskellige spillere, der er kommet på måltavlen i de syv kampe.

En detalje, som landstræner Kasper Hjulmand allerede havde øjnet inden kampen.

- Jeg sagde til ham, at vi havde 16 forskellige målscorere i vores VM-kvalifikationskampe, og han var en af de spillere, der var på banen, som ikke havde scoret.

- Det det gjorde han så. Men jeg ved ikke, om det var et selvmål, siger landstræneren, inden han med et stort grin kigger over på den danske målscorer, der stod ved siden af.

Og Hjulmand er tilsyneladende ikke den eneste, der har stillet spørgsmålstegn ved, om det nu også var Nørgaard, der sendte Danmark foran med 3-0.

- Nu begynder træneren også at snakke om, at det var et selvmål. Ej, det var sjovt.

- Det er et specielt øjeblik at score sit første mål på landsholdet, siger Christian Nørgaard til TV 2.

Det skal retfærdigvis nævnes, at det på de langsomme gengivelser var tydeligt, at det var Christian Nørgaard, der havde sidste fod på bolden.

Nørgaard spiller 'meget speciel rolle'

I udekampen mod Moldova startede Christian Nørgaard inde i en landskamp for fjerde gang i karrieren, men selvom antallet af optrædener på landsholdet endnu er begrænset, ser Kasper Hjulmand en stor værdi i den tidligere Brøndby-spiller.

For på landsholdet fungerer Christian Nørgaard som bindeled mellem forsvaret og midtbanen, og det gør han på imponerende vis.

- Det, der er så specielt, på den position, hvor jeg ser Christian som en af de allerbedste, er, at han altid skal tænke i omstillinger. Det vil sige, at når vi er i gang med at angribe, tænker Christian altid på, at hvad vi skal gøre, når vi mister bolden. Det samme gælder, når vi forsvarer, så tænker han på, hvordan han kan starte angrebet, når vi vinder bolden.

- Det er en balancerende rolle mellem offensiven og defensiven. Det er meget, meget speciel rolle, og jeg synes, Christian er en af de bedste til det, siger Kasper Hjulmand.

På tirsdag kan Danmark sikre billetten til VM, når de hjemme i Parken møder Østrig. Der hersker næppe nogen tvivl om, at Christian Nørgaard ville elske at score for anden landskamp i træk, men det er ikke der, han har sit fokus.

- Før jeg tænker på at komme på måltavlen igen, skal jeg tænke på, hvad jeg kan bidrage med for, at vi kan vinde den kamp. Det gælder alle spillere i truppen. Vi er fuldt fokuseret på den opgave, der venter.

Danmark har vundet de første syv kampe i VM-kvalifikationen og befinder sig selvsagt på førstepladsen, hvor de har syv point ned til Skotland.