Fodbold

Hjulmand forklarer udskiftning af nøglespillere

Kasper Hjulmand godkender Danmarks første halvleg mod Moldova, men anden halvleg blev noget rod, mener han.

I grove træk er landstræner Kasper Hjulmand godt tilfreds efter lørdagens 4-0-sejr på udebane over Moldova i VM-kvalifikationen, men han erkender også, at anden halvleg ikke var nogen stor oplevelse.

Danmark scorede alle mål i første halvleg, og Hjulmands taktiske ændringer efter pausen gav ikke udbytte, påpeger han på et pressemøde efter den trods alt overlegne sejr.

- Det varede lidt tid, inden vi fandt os til rette i positionerne og fik det første mål, men da det først kom, fik vi også de næste. Vi fik specielt sat vores højre side godt op.

- I anden halvleg fandt vi aldrig rytmen, og vi fik aldrig flow i spillet. Det var noget rod for at sige det, som det er – desværre. Vi lykkedes ikke med vores plan i anden halvleg, siger landstræneren.

- Vi skiftede også formation og prøvede nogle ting af. Vi prøvede blandt andet at spille med to centrale angribere i Kasper Dolberg og Andreas Cornelius, men vi lykkedes ikke særlig godt, tilføjer han.

Andreas Skov Olsen åbnede målscoringen i Chisinau midt i første halvleg, og inden der var pause, havde Simon Kjær, Christian Nørgaard og Joakim Mæhle gjort det til 4-0.

Kjær var ikke tilfreds

Anden halvleg blev en spareøvelse forud for tirsdagens hjemmekamp mod Østrig, hvor Danmark med en sejr kan sikre billet til VM. Simon Kjær og Andreas Skov Olsen blev skiftet ud i pausen, og efterfølgende røg også Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg ud på bænken.

Lad os bare kalde det for en stime

Simon Kjær

Hjulmand er glad for, at han slipper fra Moldova uden bekymrende skader eller karantæner.

- Vi havde sat nogle cirkler om, hvem der skulle skiftes ud, hvis alt gik, som det skulle. Selvom Simon Kjær ikke var helt tilfreds, mente jeg, at vi skulle være sikre på at få ham med hele vejen til København.

- Thomas Delaney havde ikke spillet en kamp i to en halv uge, og Andreas Skov Olsen har ikke spillet fuldtid i et stykke tid, og han fik et slag på sin ankel, som hævede op, men han skal nok blive klar til på tirsdag. Derefter begyndte vi at kigge på, hvem der tidligere havde fået et gult kort tidligere og risikerede karantæne, og derfor røg Pierre-Emile Højbjerg ud, siger Kasper Hjulmand.

En stime

Landsholdsanfører Simon Kjær scorede sit femte landskampsmål i karrieren – og for anden landskamp i træk.

- Lad os bare kalde det for en stime, siger Simon Kjær.

Anføreren kalder Danmarks indsats for professionel.

- Vi viste stor professionalisme i forhold til at gribe en kamp an. Nogle gange skal tingene løsne lidt op, og man skal finde ud af, hvor rummene ligger, men efter vi fandt dem, spillede vi med stor ro og omtanke, og det var en fin kamp inden opgøret mod Østrig på tirsdag, siger Kjær.