Fodbold

Hjulmand kom med klar opfordring til danskerne

Simon Kjær og Kasper Schmeichel skal kunne mærke, at de er blandt de nominerede til fornemme priser, mener den danske landstræner.

Det er ikke hverdagskost, at en mandlig dansk fodboldspiller er nomineret til Ballon d'Or. En pris, der gives til den bedste fodboldspiller i verden.

Derfor skal landsholdsanfører Simon Kjær hyldes i stor stil, lyder opfordringen fra landstræner Kasper Hjulmand til danskerne.

- Skal vi ikke bare svinge os op og hylde Simon? For hvad han har gjort, hvor godt han har spillet, hvor meget han har gjort for holdet, og den måde han har præsteret på både for landsholdet og Milan og sørget for at give den fuld skrue.

- Fordi en gang imellem holder vi lidt igen med hyldester af vores helte og dem, som virkelig stikker næsen frem og leverer toppræstationer. Her er en af dem, siger Hjulmand på Danmarks pressemøde efter 4-0-sejren over Moldova lørdag aften.

Kasper Hjulmand indrømmer, at han altid har haft det lidt svært med enkeltmandskåringer, men han har ingen problemer med at hylde gode spillere.

Han mener, at Simon Kjær er "oppe blandt de bedste".

- Kigger man på Simons seneste halvandet år, er han blevet bedre og bedre. Det er ligesom med god vin. Defensivt er han i topklasse, og offensivt er han rolig med bolden. I Milan har han en enorm ro, han spiller gode lange bolde, men også masser af korte bolde. Det samme gør han for os.

Jeg har haft et rigtig godt år på mange punkter

Simon Kjær, fodboldspiller

- Han er placeringsstærk, og med sin personlighed, ro og professionalisme er han et mønstereksempel på en stærk karakter på et fodboldhold, som betyder sindssygt meget, lyder det fra Hjulmand.

Kjær er utrolig stolt

Det er 19 år siden, at en mandlig dansk fodboldspiller senest var nomineret til Ballon d'Or, der er den mest prestigefyldte fodboldpris. Jon Dahl Tomasson fik dog ingen stemmer.

32-årige Simon Kjær er blandt de 30 nominerede herrer for sit spil på banen og for sin rolle på det danske landshold under EM i sommer.

- Det er et kæmpe privilegium at blive smidt i sådan en kategori og en kæmpe anerkendelse af, at jeg har haft et rigtig godt år på mange punkter, siger Kjær på samme pressemøde.

- Det er noget, jeg er utrolig stolt over – og noget jeg tager til mig. Det gør egentlig bare, at jeg er endnu mere sulten efter at spille fodbold, blive bedre og blive ved på samtlige fronter, hvor jeg kan hjælpe til – både på og uden for banen. Om det er med landsholdet eller Milan, er ligegyldigt, men det er selvfølgelig en kæmpe ære for mig.

"To fantastiske spillere, som har gjort det så godt"

Mod Moldova på en kold aften i Chisinau scorede Simon Kjær for anden landskamp i træk, da han hamrede et straffespark i mål til 2-0.

- Jeg gør mit for at blive ved med at score. Jeg tror aldrig, at jeg før har prøvet at score to landskampe i træk. Jeg tager dem, jeg får, siger han.

Kjær er ikke den eneste landsholdsspiller, Kasper Hjulmand opfordrer danskerne til at hylde.

Kasper Schmeichel er ligesom Simon Kjær i spil til en pris, som det franske fodboldmagasin France Football står bag. For Schmeichels vedkommende er der tale om Yashin-trofæet, der gives til den bedste målmand i verden. Schmeichel er blandt de ti nominerede.

- Vi har altså to fantastiske spillere, som har gjort det så godt. Lad os alle hylde sådan et par spillere, som præsterer på så højt et niveau hver eneste dag og trykker ikke bare sig selv, men sine omgivelser. Så en kæmpe hyldest til Simon og Kasper, siger Hjulmand.

Der er god mulighed for at hylde Simon Kjær og Kasper Schmeichel tirsdag, når landsholdet møder Østrig. Måske ender aftenen i Parken med, at alle danske landsholdsspillere bliver hyldet. Tre point mod Østrig sender nemlig landsholdet til VM i Qatar næste år.