Fodbold

Landsholdet skriver historie – men er langt fra rekord

Danmark har scoret 26 mål i VM-kvalifikationen, og målene er scoret af hele 17 forskellige målscorere. Aldrig har Danmark scoret så meget før.

Det danske herrelandshold i fodbold kan efterhånden begynde at dufte det grønne græs på banerne i Qatar.

Landsholdet fortsatte den strålende kvalifikation lørdag aften, da man spillede sig utrolig tæt på slutrunden med en 4-0-sejr over Moldova.

Med de fire mål overgik landsholdet også rekorden for flest antal scorede mål i en VM-kvalifikation. De 4 mål sender Danmarks total på 26 indtil videre med 3 kampe igen. Den tidligere rekord var 25, skriver Gracenote.

Selvmål er taget med i disse tal.

Der er dog et stykke fra Danmarks 26 mål op til rekorden. Statistikvirksomheden Gracenote oplyser til TV 2 SPORT, at rekorden, når man ser udelukkende på europæiske nationer, som Gracenote har data for, indehaves både af Tyskland og Belgien, der begge scorede 43 mål i 10 kampe i kvalifikationen til VM i 2018.

17 forskellige målscorere

De fire mål i kampen mod Moldova blev scoret af fire forskellige målscorere, og det er meget sigende for, hvordan Danmark har scoret sine mål i denne VM-kvalifikation.

I alt er der nemlig 17 forskellige navne, der står på Kasper Hjulmands liste over målscorere.

Med målet til 3-0 lørdag aften er Christian Nørgaard det seneste navn på listen.

- Alle byder sig til

Kasper Hjulmand forklarer efter kampen, at han havde snakket med Christian Nørgaard om, at han var en af de spillere på banen, der ikke havde scoret i år.

Derfor fik han carte blanche til at søge lidt mere med frem. At han så endte med at komme på måltavlen viser noget helt særligt om det danske landshold.

- Det fortæller lidt om, at vi har et spil, hvor mange byder sig til. At vi angriber på forskellige måder med forskellige spillere, som vi kan flytte lidt rundt. Alle vil være med til at angribe, alle vil være med til at forsvare. Det er den der fornemmelse af, at vi gør tingene som et hold. Det er lidt totalfodbold, hvor alle bidrager begge veje og hele tiden – der er ingen pauser, siger Kasper Hjulmand.

Kasper Hjulmand oplever, at spillerne gerne vil have så mange på tavlen som muligt. Derfor nyder han det sammenhold, han ser fra sine spillere.

- Vi har oplevet det her med, at vi spiller chancerne større ved at lægge bolden til siden. Vi har set, hvor vigtigt det er, at alle bidrager til både vores offensiv og defensiv.

Danmarks næste kamp er mod Østrig på tirsdag i Parken.