Neymar giver dyster forudsigelse om egen fremtid

Neymar håber, at han næste år kan være med til at sikre VM-guldet til Brasilien.

Han er ikke fyldt 30 år endnu, men alligevel har fodboldstjernen Neymar gjort sig tanker om sit karrierestop.

I en dokumentar fra sportsmediet DAZN indikerer brasilianeren, at han ikke har lang tid tilbage som professionel fodboldspiller.

- Jeg tror, det bliver mit sidste VM, siger Neymar med henvisning til næste års slutrunde i Qatar.

Neymar har siden sit skifte til FC Barcelona i 2013 ofte vist sig som en af de bedste spillere i verden, men det har ikke altid været lige gnidningsfrit.

I 2017 skiftede den offensive kreatør til franske Paris Saint-Germain, hvor han har været med til at vinde ligaen og pokalturneringen flere gange.

I hjemlandet Brasilien bliver Neymar betragtet som landets helt store fodboldstjerne, og det er ofte ham, der er blevet kigget mod, når Brasilien ikke har leveret som forventet til de seneste verdensmesterskaber.

"Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan"

Et pres, som kan betyde, at VM i 2022 bliver det sidste med Neymars deltagelse.

- Jeg ser det som mit sidste, for jeg ved ikke, om jeg har den mentale styrke til at fortsætte som fodboldspiller.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at være klar, og jeg vil gøre alt for at vinde med mit land, for at realisere min største drøm, som jeg har haft, siden jeg var lille. Jeg håber, jeg kan gøre det, siger Neymar.

Neymar har været med til to verdensmesterskaber. I 2014 blev han alvorligt skadet og missede store dele af slutrunden på hjemmebane, hvor Brasilien blev ydmyget i semifinalen mod Tyskland. I 2018 nåede brasilianerne kvartfinalen.

I karrierens løb har den 29-årige brasilianer døjet med en lang række skader, ligesom han til tider har været genstand for kritik for blandt andet at overdramatisere situationer på banen.

I denne sæson missede Neymar de første fire kampe. Han har siden kvitteret med et enkelt mål og to assists på klubplan, mens han også er kommet på måltavlen en enkelt gang for Brasilien i VM-kvalifikationen.