Fodbold

Fortiden sidder i baghovedet: - Derfor vil vi ikke tage noget for givet

Kasper Hjulmand og Andreas Christensen adresserer vigtigheden af, at landsholdet ikke allerede tager det for givet, at en VM-plads er i hus.

Danmark er snublende tæt på at kvalificere sig historisk tidligt til en VM-slutrunde.

'Snublende tæt på' er dog et glimrende eksempel på en vending, der vil vende øjne i landsholdslejren lige nu.

For selvom Kasper Hjulmand og landsholdet har spillet en suveræn VM-kvalifikation, hvor de kan indløse den endegyldige billet tirsdag aften mod Østrig, er man ikke klar til at snakke om VM endnu.

- Vi har bragt os selv i en rigtig god position, men vi har ikke kvalificeret os endnu. Det er megasvært at komme til VM, siger Kasper Hjulmand på pressemødet og fortsætter:

- Ud af de 32 pladser går 13 af dem til europæiske lande. Vi står et fint sted, men lad os tale om kvalifikation, når det er sket. Vi er dybt fokuserede på at spille en fodboldkamp tirsdag, hvor vi giver den alt, hvad vi har. Vi er ikke kvalificeret endnu. Der er intet, der er sikkert, før det er sikkert.

Landsholdet har som bekendt gjort rent bord i VM-kvalifikation. Syv sejre i syv kampe. Og en målscore på 26-0.

Husker godt de seneste kvalifikationer

VM-kvalen indeholder ti kampe, hvorfor det er ganske imponerende, at Danmark kan sikre sig en billet allerede tirsdag aften. Altså med endnu to kampe i hånden.

Et scenarie, der står i kontrast til, hvordan landsholdet har kvalificeret sig til slutrunderne de seneste gange. I forbindelse med VM 2018 og EM 2020 blev slutrundepladsen sikret i en sidste og altafgørende kamp. I begge tilfælde mod Irland.

Derfor er der glæde at spore landsholdslejren. Men minderne fra de forrige kvalifikationsturneringer fylder stadig meget.

- Vi er der ikke endnu, og vi husker godt, vi i de seneste kvalifikationer har gjort det lidt svært for os selv. Men nu står vi i en god situation, og derfor vil vi ikke tage noget for givet på forhånd, siger Andreas "AC" Christensen.

De to seneste slutrunder blev sikret i Irland. Det er derfor en ny mulighed, at landsholdet står og kan sikre VM-pladsen i et fyldt Parken tirsdag aften.

Fokus må ikke være på omstændighederne

Noget, der helst ikke må fylde for meget i hovederne på de danske spillere.

- Det er ingen hemmelighed, at Parken er noget specielt. Der er ingen steder, jeg hellere vil spille end i et fyldt Parken. Men fokus er ikke på omstændighederne – altså, hvor vi gør det (sikrer VM-kvalifikationen, red.).

- Det handler om at gøre det. Det handler kun om at kvalificere sig og at kunne gøre det foran sit hjemmepublikum er specielt. Men fokus er at gøre jobbet færdigt først og fremmest, siger Kasper Schmeichel på pressemødet.

Danmark møder Østrig i Parken tirsdag aften klokken 20.45. Skulle en sejr glippe, har landsholdet stadig muligheden for at spille sig til VM mod enten Færøerne eller Skotland.

To kampe, der bliver spillet i november.