- Kæmpestort, siger Schmeichel om nominering

Landsholdsmålmand Kasper Schmeichel lægger ikke skjul på, at det er en kæmpestor ære at være nomineret til prisen som verdens bedste målmand.

Dansk fodbold oplever stor succes i √łjeblikket.

Herrelandsholdet tryllebandt befolkningen i sommer, hvor de spillede sig hele vejen til EM-semifinalen grundlagt af en stærk, fælles enhed.

Jeg har det jo grundlæggende svært ved individuelle priser

Kasper Hjulmand, landstræner

Kasper Hjulmand har ved flere lejligheder p√•peget, at det er den st√¶rke enhed, der g√łr det danske landshold konkurrencedygtig i verdenstoppen. Alligevel skiller danskerne sig ogs√• ud p√• de individuelle fronter i denne s√¶son.

Simon Kjær og Pernille Harder er blandt de nominerede til prisen som verdens bedste fodboldspiller, mens Kasper Schmeichel er blandt de ti nominerede til prisen som verdens bedste målmand anno 2021. Og det glæder selvsagt landsholdskeeperen.

- Det er selvf√łlgelig en k√¶mpestor √¶re. Vi bliver tit fortalt som fodboldspillere, at vi er heldige. Det synes jeg ikke helt. Der ligger mange, mange timers arbejde bag. Den tid, hvor alle mine venner festede i teenagealderen, havde jeg ikke. Der var mange timers h√•rdt arbejde p√• fodboldbanen. Og det har der v√¶ret indtil den dag i dag, hvor jeg st√•r her som 34-√•rig. Der er meget tid v√¶k fra familien og alle de ting.

- Så det er kæmpestort at få den her anerkendelse for alle de ting, jeg har gjort gennem min karriere for at nå til det her punkt, hvor jeg bliver nomineret til sådan en pris. Det er en tilkendegivelse for alt det arbejde, der ligger bag, siger Kasper Schmeichel til TV 2 SPORT.

Har du en chance for at vinde?

- Arh, der var en ung italiener, der gjorde det rimelig godt til EM. Og s√• er der ogs√• en tysk landsholdsanf√łrer, der har haft et rimelig godt √•r, siger Schmeichel og henviser til Gianluigi Donnarumma og Manuel Neuer.

- Det vil selvf√łlgelig v√¶re fantastisk at vinde, men jeg tror, der er et par stykker, som har en tand st√łrre chance. Alt kan ske i fodbold, men jeg er stolt over at v√¶re nomineret, siger danskeren med et stort smil.

Schmeichel er nomineret til Yashin Trophy-prisen, der er opkaldt efter målmandslegenden Lev Yashin, og som blev skabt i 2019 for at hylde verdens bedste målmænd. Prisen er en del af France Footballs årlige Ballon d'Or-prisuddeling.

Liverpool-spilleren Allison vandt i 2019, mens prisen blev aflyst i 2020 på grund af coronapandemien.

De 10 nominerede målmænd i 2021:

  • Gianluigi Donnarumma (Milan/PSG og Italien)
  • Ederson (Manchester City og Brasilien)
  • Kasper Schmeichel (Leicester og Danmark)
  • Edouard Mendy (Chelsea og Senegal)
  • Thibaut Courtois (Real Madrid og Belgien)
  • Keylor Navas (PSG og Costa Rica)
  • Emiliano Martinez (Aston Villa og Argentina)
  • Manuel Neuer (Bayern M√ľnchen og Tyskland)
  • Jan Oblak (Atl√©tico Madrid og Slovenien)
  • Samir Handanovic (Inter)

Nominering falder på baggrund af en god sæson hos både Premier League-klubben Leicester og det danske landshold.

'Vi kan være taknemmelige'

Kasper Hjulmand blev ogs√• spurgt ind til nomineringen p√• pressem√łdet, og her blev der uddelt store roser. Selvom han faktisk ikke var meget for det.

- Jeg har det jo grundlæggende svært ved individuelle priser. Men jeg kan sagtens sætte lidt ord på, hvor god Kasper har været, indleder Hjulmand, inden han fortsætter:

- Inden jeg startede (som landstr√¶ner, red.), s√• jeg en EM-kvalifikation, hvor Kasper var helt fantastisk. Mens jeg har v√¶ret tr√¶ner, har han ogs√• taget fantastiske redninger. En af grundene til, vi ligger, hvor vi ligger, er fordi, det er vigtigt at v√¶re godt besat p√• den her position. Og Kasper giver lige pr√¶cis den stabilitet, ro og kvalitet, der g√łr, at vi har noget at bygge fra.

- Han er bare en kvalitetsspiller, der rangerer blandt de allerbedste. Det er vildt fortjent, han er på den liste, og vi er sindssygt glade for at have så meget kvalitet stående dernede. Det kan vi være rigtig taknemmelige og glade for, siger landstræneren.

Vinderne af de forskellige priser i forbindelse med Ballon d'Or bliver udpeget til prisuddelingen mandag den 29. november,