Danmark er klar til VM efter otte sejre i træk

Som den blot tredje nation i verden er Danmark sikker på deltagelse ved VM-slutrunden i Qatar.

Danmark skal til VM. Den er helt sikker!

Efter den ottende sejr i VM-kvalifikationen kan ingen længere overhale Danmark, der er sikret deltagelse ved VM 2022 sammen med Tyskland og værtsnationen Qatar.

Danmark - Østrig 1-0

  • Startopstilling: Schmeichel. 'AC', Kjær, Vestergaard. Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle. Skov Olsen, Poulsen, Damsgaard.
  • Damsgaard udskiftet med en skade, 44'
  • 1-0: Joakim Mæhle 53'

Tirsdag aften var kulissen et hak bedre end spillet, da Danmark tog hul på den potentielt afgørende kvalkamp mod Østrig.

Mens hundredevis af flag vajede på tribunerne og tusindvis af fans sang ned mod spillerne, havde Danmark svært ved at finde et flow i opgøret.

I de første minutter kom Østrigs store stjerne, Alaba, ofte med frem i venstre side, og han var med til at udfordre den danske defensiv mere, end vi har set i de seneste kampe. Kasper Hjulmands formaninger om en vis kvalitet på det østrigske hold var altså ikke uden grund, men midt i første halvleg begyndte spillet at vende.

Efter 23 minutter kom Andreas Skov Olsen frem til kampens første, store afslutning. Det skete, da Joakim Mæhle erobrede bolden i feltet og spillede Skov Olsen fri i venstre side.

Desværre for Danmark afsluttede han fra en rimelig spids vinkel - og lige ind i armen på den fremadstormende målmand Daniel Bachmann.

En del af det danske spil foregik over kanterne med henholdsvis Mæhle og Skov Olsen i hovedrollerne, men centralt blev det også til chancer. Efter en halv time havde Mikkel Damsgaard to afslutninger, og især den anden er værd at berette om. Midt for målet afsluttede han fra udkanten af feltet, så Bachmann måtte strække sig i fuld længde for at stoppe bolden. Solid redning af et glimrende forsøg, der havde retning mod det ene målhjørne.

Det blev desværre aftenens sidste positive aktion med Damsgaard i centrum. Kort før pausen spurtede han efter en bold, hvorefter han tog sig til baglåret og måtte lade sig udskifte med en skade. Damsgaard blev erstattet af Kasper Dolberg, der løb ind i midten af angrebet og dermed skubbede Yussuf Poulsen ud på Damsgards plads på venstrekanten.

Mæhle på pletten

Efter pausen havde spillet dårligt nok sat sig, før Thomas Delaney indledte en smuk dribletur mod målet.

Den tidligere FCK-spiller havde flere muligheder for at afslutte mod det mål, hvor han tidligere har lavet smukke scoringer, men Delaney afsluttede ikke. Han viste et fortrinligt overblik og spillede Joakim Mæhle helt fri i venstre side af feltet - og så brød den forløsende jubel ellers ud i Parken.

Mæhle afsluttede første gang, fladt i det korte hjørne, så Østrigs målmand var uden chance for at afværge et dansk føringsmål.

Derefter fortsatte kampbilledet fra afslutningen på første halvleg. Danmark var bedst, og 2-0 virkede mere realistisk end 1-1.

Midtvejs i anden halvleg tog Thomas Delaney endnu et godt løb frem mod det østrigske felt, og efter en direkte duel med Bachmann nåede dommeren lige at dømme straffespark, inden han vekslede kendelsen til offside. Helt korrekt i øvrigt.

Et kvarters tid før slutfløjt kom Jens Stryger Larsen på banen i stedet for Andreas Skov Olsen. Stryger lagde sig ned som højre back, og dermed kom danskerne til at stå lidt mere kompakt i defensiven.

En 1-0-sejr giver jo også tre point, og tre point var lige præcis, hvad Danmark skulle bruge for at sikre VM-billetten uden at tænke på de øvrige resultater i gruppen.

Kort før tid stod Mohamed Daramy klar ved sidelinjen, men han kom aldrig på banen. Det gjorde Christian Nørgaard og Mathias Jensen til gengæld. De erstattede Daniel Wass og Thomas Delaney, der modtog en fortjent klapsalve for en fremragende indsats i en intens kamp i en festlig ramme i Parken.

Og som FIFA skriver på Twitter:

- Otte kampe. Otte sejre. 27 mål scoret. 0 mål imod. Danmark har ikke bare kvalificeret sig til VM. De har kvalificeret sig i ekstraordinær god stil.