Fodbold

Sådan kommer Danmark til VM, hvis det glipper i aften

Danmark kan sikre en billet til VM med en sejr over Østrig tirsdag aften, men danskerne har flere VM-livliner.

Det danske herrelandshold i fodbold er snublende nær en plads ved næste års VM-slutrunde.

Inden tirsdagens kamp mod Østrig i Parken har Danmark 21 point, og det er kun Skotland med 14 point, der kan indhente Danmark i løbet af de sidste tre spillerunder i VM-kvalifikationen.

Derfor er Danmark allerede sikret mindst en andenplads i gruppen. Andenpladsen giver adgang til VM-playoffkampe, hvor 12 hold kæmper om tre VM-billetter.

Det klart mest sandsynlige er dog, at Danmark vinder gruppen og snupper den direkte billet til den omdiskuterede slutrunde i Qatar.

Her kan du læse om de mange muligheder, der er for, at VM-billetten kommer i hus.

  • Vinder Danmark en af de tre kampe, kvalificerer de sig til VM.
  • Danmark kan tillade sig at tabe til Østrig og Færøerne, men stadig snuppe VM-billetten med et enkelt point ude mod Skotland i den sidste kamp.
  • Spiller Danmark uafgjort mod både Østrig og Færøerne og taber til Skotland, skal skotterne samtidig have hentet Danmarks aktuelle forspring i målforskellen på 21 mål for at fravriste Danmark førstepladsen.
  • Danmark kan også komme til VM trods tre nederlag, hvis Skotland samtidig taber ude til Færøerne eller Moldova inden mødet med Danmark. I tilfælde af to uafgjorte skotske kampe mod Færøerne og Moldova kvalificerer Danmark sig til VM, selv om det måtte blive til nederlag mod Østrig og Færøerne.

Statistik- og analysevirksomheden Gracenote har regnet sig frem til, at Danmark med 99,8 procents sikkerhed kvalificerer sig direkte til VM.

Danmark mangler at møde Østrig (hjemme), Færøerne (hjemme) og Skotland (ude).