Fodbold

Stærke Belgien dukker danske U21-herrer

Danmarks U21-landshold tilspillede sig et par gode muligheder, men tabte 0-1 i Belgien i EM-kvalifikationen.

Efter smalle sejre over Kasakhstan og Skotland tabte U21-landsholdet tirsdag aften 0-1 hos Belgien i EM-kvalifikationen.

Jesper Sørensens tropper holdt et stærkt belgisk hold godt fra fadet i store dele af opgøret, men formåede ikke selv at udnytte de pæne muligheder, som holdet tilspillede sig i den anden ende.

Belgien topper gruppen med 12 point efter fire kampe. Danmark er nummer to med seks point efter tre kampe.

Gruppevinderen og den bedste toer på tværs af grupperne kvalificerer sig til EM, mens de otte andre toere skal spille playoff om fire pladser. Lykkes det Danmark at kvalificere sig, vil det være femte EM i træk, at det sker.

Slutrunden afvikles i sommeren 2023 i Georgien og Rumænien.

Tidligere på dagen vandt Tyrkiet 1-0 på udebane over Kasakhstan i Danmarks gruppe, og tyrkerne er dermed nummer tre i gruppen med fire point efter tre kampe.

Favoritterne begyndte bedst

Belgien startede opgøret med et spillemæssigt overtag, men siden kæmpede Danmark sig ind i kampen, og efter en meget taktisk og chancefattig indledning faldt den første store chance til danskerne efter 35 minutter.

Gustav Isaksen blev spillet fri i dybden, men kantspilleren fra FC Midtjylland sparkede friløberen forbi mål i duel med den belgiske keeper.

I stedet blev det kort efter 1-0 til Belgien, der spillede den danske defensiv tynd, inden Vitesse-angriberen Lois Openda satte bolden inden bag Danmarks debuterende keeper Filip Jörgensen fra en spids vinkel.

En kold dukkert efter en ellers godkendt første halvleg.

God belgisk defensiv

Anden halvleg var en lidt mere åben affære end første, mens Danmark sled stadig lidt med at skabe åbne chancer mod et stærkt hjemmehold.

Der var til gengæld pænt med muligheder for at true hjemmeholdet på dødbolde, men også i den del af spillet stod Belgien særdeles godt imod.

En meget synlig Jesper Lindstrøm sparkede snert forbi rammen efter 79 minutter efter godt forarbejde af Gustav Isaksen og den indskiftede AGF-spiller Albert Grønbæk.

Generelt forsøgte Jesper Sørensen med flere offensive indskiftninger, og viljen til at presse på var bestemt til stede på det danske mandskab. Desværre var evnerne ikke til at true Belgien for alvor.