VM fodbold

'Ekstraordinære' Danmark hyldes verden over

Danmark bliver især hyldet for de otte sejre i træk i VM-kvalifikationen, hvor der ikke er blevet indkasseret et eneste mål.

Det er ikke kun i vores eget lille land, at vi jubler over landsholdet. På ingen måde.

Danmark har været suveræne i VM-kvalifikationen. Otte sejre i otte kampe. Og hertil en målscore på 27-0.

Det har sendt landsholdet til VM som den blot tredje nation efter Tyskland og Qatar, og det er ikke gået ubemærket hen rundt omkring i verden. Vi har samlet lidt reaktioner og opslag fra det store internet, hvor superlativerne om Danmark flyver omkring:

- Danskerne satte scoringsrekord i forrige kamp mod Moldova, og den rekordgode kvalifikation fortsætter kun. Efter sejren over Østrig står de med 27 mål fra 8 kampe, hvilket giver et målgennemsnit på vilde 3,3 mål (!) per kamp. Derudover holdt de nullet for ottende gang i streg, skriver den norske avis VG.

- Danmark kvalificerer sig til Qatar med perfekt statistik, skriver britiske BBC.

- De fejlfrie danskere har indløst VM-billetten tidligt, skriver tyske Kicker.

- Danmark blev det andet europæiske hold til at kvalificere sig til næste års VM efter en 1-0-sejr over Østrig, hvilket fastholder holdets perfekte stime, skriver spanske Marca.

- Efter Tyskland har imponerende Danmark også en VM-billet nu. De har imponeret med otte sejre i træk, skriver hollandske NOS.

'Ekstraordinært godt'

Det danske landshold bliver også tiljublet rundt omkring på de sociale medier. Især på Twitter er de store sportssider gode til at rose det danske landshold.

Her kommer et lille udpluk:

- Danmark kvalificerede sig ikke blot til VM, men de gjorde det i ekstraordinært god stil, skriver FIFA på Twitter til sine mere end otte millioner følgere, hvor de opremser landsholdets imponerende statistikker:

- Danmark kvalificerede sig til VM i Qatar her til aften (tirsdag, red.). Ret utroligt, så har de stadig ikke indkasseret et eneste mål i nogle af landets otte VM-kvalkampe. Og alle kampene er blevet vundet, skriver det internationale medie 433 på Twitter til mere end 1,3 millioner følgere:

- Danmark skal til VM. De gik perfekte otte ud af otte kampe i kvalifikationen og kvalificerer sig for første gang siden 1998 og 2002 til to VM-slutrunden i streg, skriver ESPN på sin internationale Twitter-profil til dens mere end tre millioner følgere:

- Danmark skal til VM i stil, skriver fodboldmediet Goal på Twitter til sine mere end tre millioner følgere:

Danmark kvalificerede sig til VM efter en 1-0-sejr over Østrig tirsdag aften. Kun Tyskland og Qatar er udover Danmark klar til VM i 2022.