Fodbold

Kjær sender hilsen til Hareide

Efter Danmarks kvalifikation til VM 2022 talte anfører Simon Kjær varmt om den særlige ånd, der findes på landsholdet.

Midt i glæden over udsigten til VM 2022 rettede Simon Kjær blikket den anden vej – tilbage mod landsholdets tidligere træner Åge Hareide.

Ifølge Simon Kjær spiller nordmanden nemlig en stor rolle i landsholdets succes:

- Under Åge fik vi bygget et mandskab og en mentalitet op, der er utroligt sund. Der er ikke nogen, der er over holdet, og hele tiden har vi været sultne på at udvikle os. Vi under hinanden det bedste, og hvis man kan bygge det op samtidig med den kvalitet, vi har, så kan vi komme langt. Vi er kommet langt allerede – men vi er kun blevet mere sultne, siger Simon Kjær til Kanal 5 efter tirsdagens 1-0-sejr over Østrig.

Det var den ottende sejr på stribe i VM-kvalifikationen, og i alle otte kampe har Danmark holdt nullet.

Hjulmand: Vi kan blive endnu bedre

Læg dertil en EM-semifinale mod England, der først blev afgjort på et tvivlsomt straffespark i den forlængede spilletid på Wembley.

Hvad kan det ikke blive til? Det spørgsmål synes svært at besvare i øjeblikket – men ifølge Kasper Hjulmand tegner fremtiden mindst lige så lys som nutiden folder sig ud. Det sagde han allerede inden kampen mod Østrig.

- Vi har bygget et stærkt hold. Trænerne før mig har bygget på det i årevis, så vi har en virkelig god holdånd. Og så er der kvaliteten af vores spillere. Den måde, de opfører sig på og spiller på. Og vores talentudvikling, selvfølgelig. Men den gode nyhed er, at jeg synes, at vi kan gøre det endnu bedre, lyder det fra Kasper Hjulmand.

I VM-kvalifikationen har Danmark vundet alle otte kampe uden at indkassere mål. Landsholdet har scoret 27 gange, hvilket er med til at kvalificere Danmark som den blot anden nation i verden.

Mandag indløste Tyskland billet til slutrunden i Qatar, hvor værtsnationen naturligvis er garanteret en plads på forhånd.