Stemningen uden for Parken var optimistisk, og det endte lykkeligt: - Vi skal til Qatar

Østrig og Danmark mødtes i Parken, der endte med at sende Danmark til VM i Qatar.

Mens mændene på det danske landshold varmede op til tirsdagens kamp mod Østrig, varmede danske fodboldfans – unge som gamle, garvede som debutanter – også op.

Et stenkast fra Parken var hundredvis klædt i rødt og hvidt begyndt på øllen og slagsangene i fanzonen i Fælledparken på Østerbro i København.

To af dem var 20-årige Nicholas Thomsen og 19-årige Mikkel Baier Jørgensen, der arbejder sammen på McDonalds i Solrød. Begge var malet som Dannebrog i ansigtet. Det er nemlig noget af det, man kan foretage sig i fanzonen – ansigtsmaling.

- Vi troede, vi fik en god idé, da vi bad om at få et halvt Dannebrog hver, og så kunne vi sammen udgøre et komplet dannebrog, men det lignede bare Østrigs flag, og det gik jo ikke, siger Nicholas Thomsen.

De endte med at lade sig male i hele hovedet. For de tvivlede ikke på hvilken nation, der ville finde – og det ville ikke blive Østrig.

- Og så skal vi i byen, siger Mikkel Baier Jørgensen.

Danmark mødte Østrig i Parken tirsdag aften. En sejr ville give Danmark en billet til VM i Qatar i 2022. Og den billet fik vi.

3-0 eller 4-0?

Alle de fans, TV 2 mødte inden kampen, var enige om udfaldet. Og flertallet gættede på en 4-0 sejr, som det også blev sunget flere gange.

Det mente også Amanda Kristoffersen, Amalie Sørensen og Maja-Louise Dreier, der er studerende fra Aarhus og landskampsdebutanter.

Der herskede lidt uenighed om, hvorvidt det ville ende med at blive 3-0 eller 4-0 til Danmark. De havde billetter til den tribune, der kaldes ’den røde mur’.

- Vi forventer, at vi, når vi skal med toget hjem til Aarhus efter kampen, ikke har nogen stemme tilbage, siger Maja-Louise Dreier.

Kurt Bach og Anders Lautrup-Larsen, der er selvstændige, regnede også med en 4-0-sejr.

- Og så booker vi billetterne til Qatar i aften, siger Kurt Bach.

Køen foran parken

Foran Parken var stemningen høj og forventningsfuld.

Selvom køerne var lange, var der ikke nogen af dem, TV 2 talte med, som frygtede, at de ville komme for sent ind og se kampen.

- Det med de her lange køer må man bare tage med, siger Henrik Lundbye, der er studerende og som har været til alle landsholdets kampe denne sommer og efterår.

Han var bare glad for, at man kan komme ind og se fodbold igen.

Der var heller ingen grund til bekymring, for tyve minutter før kampstart var alle 35.843 tilskuere inde på stadion ud over Parkens egne stewards og nogle flaskesamlere.

Blandt de mange tusinde tilskuere var Mikkel Baier Jørgensen, Nicholas Thomsen og tre af deres venner.

- Vi skal til VM

Måske skråsikkerheden kan have haft en effekt på sejrens størrelse, hvis man skal være lidt overtroisk. Men overtro eller ej – Danmarks sejr blev sikret, da Joakim Mæhle med Thomas Delaneys hjælp skød bolden i mål.

Da TV 2 møder Nicholas Thomsen og Mikkel Baier Jørgensen efter kampen, var det svært at skjule, at de havde håbet på flere målfejringer på stadion.

- Jeg havde nok regnet lidt med den der 4-0-sejr, men stemningen er stadig god, selvom vi ikke scorede så meget, siger Nicholas Thomsen, da tilskuerne strømmede ud efter kampen.

En ung mand passerede Nicholas Thomsen og udbrød til folkemængden:

- Fuck, vi skal til VM!

Det faktum ramte også Nicholas Thomsen, der tilsluttede sig en gruppe, der havde forsamlet sig ved foden af en statue tæt på udgangene. Mellem flag, der vajede, og folk, der skålede, sang han med på sangene:

- Vi skal til Qatar, til Qatar, vi skal til Qatar, lød det samstemmigt.

Mikkel Baier Jørgensen og de tre andre venner stod uden for forsamlingen og ventede tålmodigt. Da Nicholas Thomsen havde forladt sejrsfejringen, sagde han, at ”det var vildt”.

- Vi køber billetter til Qatar i morgen. Nu skal vi ud og fejre det, siger Mikkel Baier Jørgensen.

Nicholas Thomsen besluttede at lægge hus til fejringen. Gruppen gik – med flag, klaphatte og øl i plastikkopper – mod toget for at tage hjem til Solrød og feste videre.