Fodbold

Trækker udtalelse om Mæhle tilbage

Joakim Mæhle holder fast i sit målsnit på landsholdet og får stor ros fra landstræner Kasper Hjulmand.

Landstræner Kasper Hjulmand havde svært ved at se Joakim Mæhle holde sit målsnit på landsholdet, lod han pressen forstå søndag.

Men mod Østrig i Parken tirsdag scorede venstrebacken igen - for femte gang i de seneste ni landskampe, og efter 1-0-sejren erkendte Hjulmand, at han måtte trække sin udtalelse tilbage.

- Ja, det må jeg nok hellere. Det ser ud til, at han bliver ved, lød det fra Kasper Hjulmand på pressemødet.

- Det er ikke forventeligt, at man kan score, i hver anden kamp man spiller, men det gør ikke mig noget, hvis han fortsætter. Han er en farlig herre. Jeg håber, at han fortsætter, og igen er det fantastisk at se, hvordan han kommer blæsende derovre.

- Han tror på tingene

Joakim Mæhle har scoret 7 mål i 21 landskampe. 6 af dem er scoret i dette kalenderår, hvilket gør ham til den mest scorende landsholdsspiller i 2021.

- Han er dygtig. Han tror på tingene. Han er en meget offensiv spiller, og han tænker som en kantspiller/angriber, sagde Kasper Hjulmand.

- Og så har han nogle spillere bag sig, så han har frit lejde til at gøre det, han ser. Så han føler sig fri til at køre på. Strukturerne passer ham også rigtig godt. Der er nogle omkring ham og til at finde ham og spille ham fri.

Med 1-0-sejren er Danmark klar til VM i Qatar næste år. Landsholdet har vundet otte kampe ud af otte mulige i VM-kvalifikationen og endda uden at lukke et eneste mål ind.

I november spiller Danmark sine sidste VM-kvalifikationskampe i denne omgang. Først mod Færøerne hjemme og slutteligt mod Skotland på udebane.