Fodbold

AGF-anfører stopper karrieren

Symptomer fra hovedskader sætter en stopper for 32-årige Niklas Backmans karriere.

Niklas Backman har spillet sin sidste kamp på topplan.

Den 32-årige svensker stopper med øjeblikkelig virkning sin aktive karriere på grund af efterveer fra hovedskader, skriver AGF på sin hjemmeside.

- Efter grundige overvejelser er jeg nået frem til, at jeg ikke længere skal spille fodbold. Det har i sagens natur været en af de sværeste beslutninger i mit liv, men nu hvor den er taget, er jeg også lettet, og jeg ser nu frem til et nyt kapitel i mit liv, siger Backman.

Backman har ikke været i kamp siden april.

AGF oplyser, at Backman var vendt tilbage i træning efter en knæskade, men at han der mærkede symptomer fra flere hovedskader, han tidligere har pådraget sig.

- Jeg har lyttet til lægerne, og sammen med min familie har jeg taget en beslutning om, at min krop ikke længere kan holde til at spille elitefodbold . Jeg skal også tænke på mit liv efter fodbold, og jeg ønsker ikke at løbe nogen risiko med mit helbred.

- Det er naturligvis utroligt trist at stoppe med noget, man elsker, men det er det rigtige at gøre.

Niklas Backman har været i AGF siden januar 2016 og står noteret for 109 kampe. Han overgår til en endnu udefineret rolle i klubben.