Fodbold

Ingen Real-spillere er blandt verdens dyreste

Real Madrid råder ikke over én eneste af klodens 40 mest værdifulde spillere ifølge Transfermarkt. Det er et tegn på en ny strategi, mener ekspert.

Real Madrid har stort set altid været kendt for at råde over stribevis af de såkaldte Galácticos.

En betegnelse, der bruges om de dyre superstjerner, som klubben i nyere tid har haft tilknyttet. Eller snarere den indkøbspolitik, der ligger bag. Her taler vi om spillere som Zinedine Zidane, Luis Figo David Beckham, Ronaldo og mange, mange flere.

Men lige nu vrimler det ikke ligefrem med værdifulde superstjerner i Real Madrid. I hvert fald ikke ifølge statistikmediet Transfermarkt, der er et af de mest anerkendte statistikdatabaser, når det kommer til det globale transfermarked i fodbold.

For på Transfermarkts liste over verdens mest værdifulde fodboldspillere lige nu har Real Madrid ikke en eneste spiller i top-40. Og blot to spillere i top-60.

- Det er bemærkelsesværdigt. Det fortæller noget om verdensfodbolden lige nu. Pengene er i England, og det er der, de store handler sker. De spanske og italienske klubber kommer ganske enkelt bag i køen rent økonomisk, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Udtryk for sund udvikling

Ifølge Transfermarkt er Casemiro klubbens mest værdifulde spiller lige nu. Han kommer ind som nummer 42 på listen. Madrid-klubben har kun én anden spiller i top-60 på listen, og det er Federico Valverde.

Til gengæld er stjernespillere som Karim Benzema og Eden Hazard helt nede som nummer henholdsvis 333 og 334 på listen.

Men ifølge Mads Junker bør man snarere se listen som et sundhedstegn I Real Madrids tilfælde.

- Det viser noget om den udvikling, der har været i Real Madrid. De har ikke købt ret dyrt ind, men i stedet fokuseret på at hente unge spillere. Der har ikke været den klassiske Real Madrid-signing, siger Mads Junker og fortsætter:

- Der er ved at ske et generationsskifte i Real Madrid, og det afspejler den liste ikke. Der er relativt mange unge spillere på vej, som presser på for at komme ind på holdet. De har noget i vente. Det ville være et problem, hvis de ikke havde næste kuld klar. Det har de med Camavinga (18-årige Eduardo Camavinga, red.) og Vinicius (21-årige Vinicius Júnior, red.).

- Jeg vil påstå, at Camavinga og Vinicius er på top-ti over de dyreste talenter i verden. Det er i hvert fald nogle af fremtidens dyreste spillere.

Hazard var seneste Galáctico

Transfermarkt-listen over de mest værdifulde spillere påvirkes naturligvis meget af de seneste spillerhandler.

Og da Real Madrid i de seneste transfervinduer netop ikke har markeret sig med de helt store spillerhandler, som ellers tidligere var lidt af en tradition for madrilenerne, er Real Madrid-spillerne placeret langt nede på listen.

- Hvis Real Madrid havde lavet to-tre store indkøb, havde de været langt oppe på listen. Købsprisen alene betyder jo noget i denne her sammenhæng, siger Mads Junker, der peger på Eden Hazard som den seneste reelle Galáctico-handél.

- For to og et halvt år siden købte de Hazard, der vel var en ægte Galáctico. De købte de bedste spillere i Premier League med Gareth Bale, Luka Modric og Eden Hazard. Men for fire-fem år siden lagde de strategien om til at købe unge spillere i stedet.

Et spørgsmål om økonomi

Økonomien i de spanske klubber har i de seneste sæsoner haft svært ved at måle sig med økonomien i Premier League - også i en klub som Paris Saint-Germain. Og dét faktum har ifølge Mads Junker også noget at sige, når man ser på de manglende Real Madrid-stjerner.

- Med de negative briller på har Real Madrid og Barcelona bare ikke økonomien til at købe de bedste spillere i Premier League længere. Nu kæmper de om de bedste spillere med klubber som Paris Saint-Germain, Manchester City, Chelsea og så videre.

- Men jeg tror egentlig også, de har haft kig på deres egen økonomi. De har holdt igen med den her voldsomme spenderen. De har en sund økonomi nu, og det gør, at de er på omgangshøjde med de andre store klubber i Europa. Så Real Madrid er i princippet kapable til at lave de her store indkøb igen. Så må vi se, hvornår det sker.

Real Madrid møder i midtugen Shaktar Donetsk i Champions League, mens næste opgave i LaLiga er storkampen mod FC Barcelona.

En kamp, du kan se på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY søndag 24. oktober kl. 16.15.