Fodbold

Målmand mistede hørelsen efter vanvidskamp

Den tidligere Silkeborg-keeper Rafael Romo frygter for permanent høretab, efter han lørdag fik kastet fyrværkeri på sig under en ligakamp i Belgien.

Da Leuven lørdag på udebane – dybt i tillægstiden – udlignede til 2-2 mod Standard de Liège, kogte det over for en række af hjemmeholdets fans.

Flere kastede fyrværkeri på banen, og her blev Leuven-målmand Rafael Romo ramt.

Og den 31-årige målmand fra Venezuela blev ramt hårdt. Så hårdt, at han efter slutfløjt havde mistet hørelsen på sit ene øre.

- Romo var stadig i chok og døv på højre øre en time efter kampen. Yderligere undersøgelser vil vise, om det er midlertidigt, eller om det er mere permanent, sagde OH Leuven-træner Marc Brys efter kampen ifølge Nieuwsblad.

Standard de Liège 2 - 2 Leuven

  • 1-0: Tapsoba (39')
  • 2-0: Dragus (50')
  • 1-2: Mercier (90+6')
  • 2-2: Kaba (90+9')

Ifølge Niewsblad har Rafael Romo søndag endnu ikke genvundet sin hørelse og skal tilses af en speciallæge mandag.

Formanden for Standard de Liège, Bruno Venanzi, var efter kampen henne for at undskylde for hjemmeholdets tilskuere, der også tidligere har været i fokus for dårlig opførsel.

Anden gang på få uger

Faktisk er det blot få uger siden, at de kontroversielle Liège-fans sidst tiltrak sig negativ opmærksomhed.

For da KV Mechelen og Standard de Liège mødte hinanden 1. oktober i den belgiske Jupiler League, var der ikke spillet mere end 20 minutter, før dommeren måtte afbryde kampen.

Flere Liège-fans kastede nemlig et væld af tennisbolde på banen i frustration over, at deres hold allerede var bagud 0-3. Stadionspeakeren meddelte kort efter, at kampen ville blive stoppet, hvis det fortsatte.

Det gjorde det heldigvis ikke, men freden var kort. Lige før anden halvleg blev fløjtet op, invaderede Liège-fans så banen i frustration over deres hold.

Det resulterede i en ny pause i kampen på ti minutter, hvorefter den blev spillet færdigt. Resultatet blev 3-1 til KV Mechelen.

Rafael Romo spillede i 19/20-sæsonen 23 Superliga-kampe for Silkeborg.