Fodbold

AC Milan forlænger med dansk talent: - Det er vanvittigt fedt

Andreas Jungdal nyder sin tid i AC Milan, hvor han i løbet af efteråret har fået oplevelser for livet.

De seneste uger vil 19-årige Andreas Jungdal næppe glemme foreløbig.

Først blev den danske AC Milan-målmand en del af klubbens førstehold, inden han mandag satte sin signatur på en kontraktforlængelse, så de to parter nu har papir på hinanden frem til 2024.

- Det er en kæmpe forløsning, og det er dejligt at have styr på fremtiden.

- Jeg har også mærket i den her periode, at der er stor tillid til mig. Det er virkelig dejligt at mærke, at de tror på mig. Det er vanvittig fedt, siger Andreas Jungdal til TV 2 SPORT.

Den unge dansker fortæller, at planen er, at han foreløbig skal være en del af førsteholdet i tre måneder, og at han muligvis skal lejes ud i januar eller i sommeren 2022 med henblik på at få kontinuerlig spilletid på seniorniveau.

I 2019 skiftede den dengang 17-årige målmand tilværelsen i Vejle ud med et liv som udlandsprofessionel i mægtige AC Milan. Her har han primært været tilknyttet klubbens ungdomsafdeling, men i sommer skete der noget.

"Det er nogle helt vanvittige oplevelser"

Andreas Jungdal blev kaldt op på førsteholdet, og siden midten af september har han været en fast del af kamptruppen, hvor han har siddet på bænken i både Serie A og Champions League.

- Det er nogle helt vanvittige oplevelser, jeg får. Det er ikke, fordi jeg sidder og er træt af, at jeg skal på bænken igen. Det er helt perfekt for mig at få de her oplevelser ind under huden, siger Jungdal.

Stortalentet har indtil nu været i truppen til Milans seneste syv kampe. Det har ført til store oplevelser mod Liverpool, Juventus og Atletico Madrid.

Tirsdag aften skal han igen dele omklædningsrum med stjerner som Zlatan Ibrahimovic, Olivier Giroud og danske Simon Kjær, når AC Milan gæster FC Porto i Champions League, men det er efterhånden noget, han er ved at vænne sig til.

- Det har været en kæmpe omvæltning. Det havde jeg ikke lige troet, da jeg for et par år siden sad i Vejle. Det er bare surrealistisk – især i starten. Men som jeg har lært dem at kende, har jeg også fundet ud af, at de jo bare er mennesker.

- Men det har virkelig været sjovt. Det er bare nogle sjove oplevelser, man får, og Zlatan er jo bare noget for sig, siger Jungdal med et grin.

Skal holde sig klar

For Andreas Jungdal handler det ikke kun om at suge oplevelser til sig. Han bruger også sin tid på førsteholdet til at lade sig inspirere af holdkammeraterne – heriblandt landsholdets anfører, Simon Kjær.

- Ham ser jeg vildt meget op til. Jeg ser meget på, hvordan han agerer på og uden for banen med sin kommunikation og sin måde at være på. Det er fedt at have ham som holdkammerat.

Det er endnu ikke blevet til debut for klubbens førstehold, og det er heller ikke sikkert, at det kommer til at ske i denne omgang, men som Jungdal selv siger, er det ikke til at forudsige.

- Jeg er for eksempel nummer to til Champions League-kampen mod Porto, så jeg ved det jo ikke. De sidste par måneder, hvor jeg har været med, har jeg fået at vide, at jeg skal holde mig klar, fordi der er en chance for, jeg skal spille. Man ved aldrig i fodbold.

Og selvom det som ventet heller ikke bliver til debut tirsdag aften, vil det ikke ændre på, at det er ganske sjovt at være Andreas Jungdal for tiden.

- Jeg har virkelig prøvet mange ting her på det sidste, som har været vanvittigt fedt. Jeg synes, det er svært at udpege én ting.