Fodbold

England straffes med tomme tribuner

England skal betale en stor bøde og spille en kamp for tomme tribuner efter balladen omkring EM-finalen.

Englands fodboldlandshold skal spille sin næste hjemmekamp i UEFA-regi for tomme tribuner og betale en bøde på 745.000 kroner.

Det meddeler Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) på sin hjemmeside mandag eftermiddag.

Dommen lyder formelt på to kampe for tomme tribuner, men den ene kamp er betinget i to år. Det vil sige, at England slipper for den anden kamp for tomme tribuner, hvis holdet undgår en lignede dom i de næste to år.

Straffen falder efter sommerens EM-finale mod Italien på Wembley, som England som bekendt tabte efter en straffesparkskonkurrence.

UEFA igangsatte kort efter finalen en undersøgelse af episoder både på og uden for Wembley. Blandt andet forskellige former for ballade uden for stadion og personer, der forcerede sikkerhedsbarrierer og tvang sig adgang til tribunerne.

- Vi er skuffede over dommen, men vi anerkender den. Vi fordømmer den forfærdelige opførsel fra de personer, der var årsagen til de skrækkelige scener på og uden for Wembley i forbindelse med EM-finalen, og vi beklager, at nogle af dem havde held med at komme ind på stadion, skriver Englands fodboldforbund (FA) ifølge BBC.

UEFA bemærkede også, at der blev kastet objekter fra tilskuerpladserne ned på banen. Afspilningen af nationalmelodierne blev også forstyrret.

Afbrænding af ulovligt fyrværkeri var også blandt UEFA's anklagepunkter, der danner grundlag for dommen.

England har lige nu ikke en kamp i UEFA-regi programsat. Holdet møder i november Albanien i VM-kvalifikationen. Men den turnering arrangeres af Det Internationale Fodboldforbund (FIFA).