Fodbold

- Sådan har jeg ikke set Barcelona spille længe, siger ekspert

FC Barcelona vandt 3-1 over Valencia i den første kamp efter landsholdspausen. Ud over pointene kan Barca også glæde sig over spillet.

Landsholdspausen har tilsyneladende været tiltrængt for FC Barcelona, der efter to nederlag i træk imponerede på flere parametre i søndagens 3-1-sejr over Valencia.

Faktisk spillede Barcelona så godt, at holdet levede op til forventningerne – hvilket ellers ikke har været tilfældet i en stor del af denne sæson.

- Jeg hæfter mig ved, at indstillingen er der, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund.

- Viljen til at tage løbene. Spilleglæden. Gejsten. Aggressiviteten - fra start til slut. De spiller med stor fart og få berøringer. Det her er Barcelona, som jeg forventer at se. Og jeg har ikke set dem spille sådan der længe, så jeg er meget imponeret.

Med sejren er Barcelona fem point og en kamp efter LaLigas overraskende førerhold, Real Sociedad. Dermed har resultaterne i den hjemlige liga egentlig været bedre end spillet – men søndag matchede de. Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup også.

- Ronald Koeman har været under et enormt pres som træner, men nu får de tre point. Og det er det vigtigste. Men jeg vil også gerne påpege relationerne i holdet. Dem så vi i dag. Spillerne løb for hinanden, og der var god bevægelse. De tog også de sure løb – det med at tage dybdeløbet for at skabe rum til holdkammeraterne, selvom man ikke får bolden selv, siger Andreas Laudrup.

Det samme bemærkede Peter Graulund søndag aften, hvor Ansu Fati også tiltrak opmærksomhed.

- Når jeg ser Barcelona, glæder det mig mest at se, at unge Ansu Fati virker upåvirket af alt den virak, der har været. Han har været skadet i lang tid, og der kender jeg selv til. Når man endelig kommer ind, har man SÅ meget energi og lyst til at spille fodbold – man har det som et barn på vej ind i en legetøjsforretning med frit valg på alle hylder. Og det har smittet af på de andre spillere, tror jeg. Nogle af dem har set ugidelige ud, men i dag var de som forvandlet, siger Peter Graulund.

FC Barcelona spiller igen allerede onsdag, hvor Dynamo Kiev venter i Champions League. Søndag gælder det El Clasico, når Real Madrid kommer på besøg i LaLiga. Den kamp vises på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY – se sendeplanen her