Fodbold

Raser efter situation, der kostede målmand hørelsen

Standard Liége har identificeret den tilskuer, der var skyld i, at Leuven-målmanden Rafael Romo mistede hørelsen på sit ene øre efter kampen lørdag.

Fodboldmæssigt var det et skønt øjeblik, da Sory Kaba udlignede til 2-2 i ni minutters tillægstid.

Det, der skete efterfølgende, var dog langt fra kønt. Leuven havde på udebane udlignet mod Stardard Liége med to mål i overtiden, hvilket hjemmeholdets fans ikke ville acceptere.

Denne handling er utrolig uansvarlig og har ingen plads på et fodboldstadion

Standard Liège i en pressemeddelelse

Det kogte over for én af Liége-tilhængerne, der kastede fyrværkeri på banen, som eksploderede lige ved siden af Leuven-keeperen Rafael Romo. Den tidligere Silkeborg-målmand havde efter kampen mistet hørelsen på sit ene øre, og nu er gerningsmanden heldigvis fundet.

- Takket være kameraerne på stadion er gerningsmanden nu identificeret, og han vil blive hårdt sanktioneret af myndighederne, men også af vores klub, som vil nægte ham adgang til stadion i den maksimalt tilladte periode, skriver Standard Liége på sin hjemmeside efter hændelsen.

Standard de Liège 2 - 2 Leuven

  • 1-0: Tapsoba (39')
  • 2-0: Dragus (50')
  • 2-1: Mercier (90+6')
  • 2-2: Kaba (90+9')

Hjemmeholdet skriver ligeledes på sin hjemmeside, at de på ingen måde vil finde sig i lignende adfærd i fremtiden.

- Denne handling er utrolig uansvarlig og har ingen plads på et fodboldstadion. Vores klub har ikke noget problem med ytringsfriheden (bannere, tilråb, pift mm.), som er en del af fodbold: Vores tilhængere har ret til at udtrykke deres utilfredshed, når den sportslige situation ikke lever op til deres forventninger.

- Men alle handlinger, der bringer andres fysiske sundhed i fare, er fuldstændig forbudt og vil blive straffet hårdt efter et nultoleranceprincip. Vi vil endnu en gang gerne sende en oprigtig undskyldning til Rafael Romo og håber på, at hans helbred snart bliver normalt igen, skriver Standard Liége.

Romo var i chok

Den 31-årige målmand fra Venezuela havde efter kampen svært ved at forstå situationen.

- Romo var stadig i chok og døv på højre øre en time efter kampen. Yderligere undersøgelser vil vise, om det er midlertidigt, eller om det er mere permanent, sagde OH Leuven-træner Marc Brys efter kampen ifølge Nieuwsblad.

Ifølge Niewsblad havde Rafael Romo søndag endnu ikke genvundet sin hørelse og skulle tilses af en speciallæge mandag.

Der er stadig ikke kommet en melding ud efter undersøgelsen mandag.