Fodbold

Boilesen kritiserer FIFA-planer: - Det lyder voldsomt

FCK-spilleren Nicolai Boilesen og landstræner Kasper Hjulmand forholder sig kritisk til FIFAs planer om et VM hvert andet år.

Torsdag aften skal FC København i aktion i Conference League. Fire dage efter den seneste kamp og tre dage inden den næste.

Tre kampe på en uge er hverdagskost for fodboldspillere, der er så heldige at spille i klubber, der er kvalificeret til at spille europæisk fodbold. Mange af de spillere er også spillere, der er i betragtning til at spille for de respektive landshold verden over.

Jeg synes, det er en dårlig idé

Kasper Hjulmand

Og for de spillere kan der være endnu flere kampe på vej. I hvert fald hvis det står til Det Internationale Fodboldforbund, FIFA, der har et ønske om at afholde VM hvert andet år i stedet for hvert fjerde år, som det har været i årtier.

Et forslag, der på ingen måde mødes af opbakning fra FC Københavns Nicolai Boilesen.

- Jeg synes, det er en smuk ting, at VM er hvert fjerde år, så det ikke er noget, der sker hver dag. Det gør det eksklusivt.

- Jeg kommer selv fra EM-slutrunden, hvor der ikke var nogen ferie inden den nye sæson. Det er hårdt for kroppen, og det lyder voldsomt, hvis vi skal have VM hvert andet år, mens der også er alle andre turneringer.

Som jeg hører det, siger du, at et VM hvert andet år vil være at drive rovdrift på jer spillere?

- Ja, det synes jeg, det vil være, siger landsholdsspilleren inden torsdagens kamp mod græske PAOK.

I FIFAs oplæg til diskussionen om en ny fodboldkalender fra 2024 er der lagt op til en årlig slutrunde på herresiden – VM hvert andet år og kontinentale slutrunder - eksempelvis EM - hvert andet år.

Udskældt forslag

Boilesen står langt fra alene med sin kritik. Forslaget fra FIFA er i særdeleshed blevet mødt af modstand fra Det Europæiske Fodboldforbund, UEFA, og en lang række nationale forbund i Europa - heriblandt Dansk Boldspil-Union, DBU.

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, medvirkede tirsdag i TV 2-programmet Go' Aften Live, hvor han gav sit syn på forslaget.

- Jeg synes, det er en dårlig idé. Grundlæggende kan jeg godt lide at gøre tingene på en anden måde, og jeg synes også, vi skal gøre det på en anden måde. Men jeg synes, at VM er så specielt, og det er et fantastisk arrangement, og hvis vi hvert andet år skal til VM, vil det udvande produktet.

- Det er heller ikke det rigtige at gøre, at hver spiller skal til en slutrunde i seks eller syv uger hver sommer, siger Kasper Hjulmand, der ligeledes forholder sig kritisk til idéen om, at samtlige landskampe, der ikke er slutrundekampe, skal spilles i oktober.

Kasper Hjulmand deltog tirsdag i en videokonference med FIFA, hvor han brugte sin taletid på at fokusere på spillernes helbred og kvindefodbolden, som i landstrænerens optik vil blive ramt af manglende opmærksomhed i tilfælde af et herre-VM hvert andet år.

Kig på produktet

Nicolai Boilesen har i denne sæson spillet ikke færre end 37 kampe for FC København og landsholdet. Derudover har han siddet på bænken, haft karantæne eller været ude af truppen i 10 kampe.

Han frygter, at et øget antal kampe kan få konsekvenser for helbredet.

- Hvis vi kigger 10 år tilbage, kan vi se, at der er en stigning i alt, og fodboldspillet går hurtigere. Der bliver spillet rigtig mange kampe. Jeg var med til en slutrunde i sommer, og det er bare hårdt for kroppen.

- Man skal måske kigge på produktet, for hvis der kommer for mange skader, og spillerne ikke kan spille så mange kampe, så går det måske også ud over det, siger Nicolai Boilesen.

Landsholdsspilleren opfordrer samtidig til, at FIFA vil tage spillerne med på råd, hvis de vil ændre fodboldkalenderen radikalt.