Fodbold

Nye ejere siger farvel til træneren efter én kamp

Steve Bruce er færdig som manager i Newcastle. Bruce og Newcastle er blevet enige om at gå hvert til sit.

Fyringstruet.

Fredet.

Fortid.

Steve Bruce har været igennem en speciel periode, siden Newcastle United fik nye ejere tidligere i oktober. Men nu er der sat et endegyldigt punktum for farcen. Bruce er færdig i klubben, skriver Newcastle på sin hjemmeside.

Her fremgår det også, at Bruce og klubben er enige om at stoppe samarbejdet.

- Jeg vil gerne takke min trænerstab, spillerne og staben omkring holdet for deres hårde arbejde. Der har været højdepunkter og lavpunkter, men de har givet alt – selv i de svære stunder. De skal være stolte af deres indsats, udtaler Steve Bruce, inden han ønsker de nye ejere held og lykke med at genrejse klubben.

Dermed nåede Steve Bruce at stå i spidsen for Newcastle i én kamp, efter klubben er blevet opkøbt af et saudiarabisk konsortium.

Det var samtidig Steve Bruces kamp nummer 1000 som manager. Den endte med et hjemmebanenederlag på 3-2 til Tottenham.

Til The Telegraph udtaler den tidligere Premier League-profil, at det sandsynligvis var hans sidste job som manager.

- Det er hårdt at blive kaldt et udueligt kålhoved, siger Steve Bruce.

Fredet inden jubilæumskamp

Inden opgøret mod Tottenham skrev især britiske medier så meget om et kommende trænerskifte, at klubben udgav en nyhed på sin hjemmeside, hvor man forsikrede, at Bruce ville stå i spidsen for holdet i søndagens kamp.

Derefter langede Bruce ud efter medierne på et pressemøde.

- Jeg håber, I mærker presset fra jeres chefer - for det er jo ikke sket, er det? Det, I ønskede, lød det fra Steve Bruce.

Men det er altså sket nu. Klubben arbejder på at finde Bruces afløser.

Newcastle ligger aktuelt næstsidst i Premier League. Den nordengelske klub har kun formået at skrabe tre point sammen i sæsonens otte første kampe.