Fodbold

FCK lider første nederlag efter tidligt rødt kort

FC København er nu nummer to i Gruppe F, mens PAOK har sat sig på førstepladsen.

Otte minutter var der spillet, da den første nedtur ramte FC København i torsdagens Conference League-kamp mod PAOK fra Grækenland.

Målmanden Kamil Grabara forlod feltet for at stoppe en omstilling fra gæsterne. Det lykkedes, men det kostede samtidig et direkte rødt kort, da polakken uregelmæssigt tog hænderne i brug i sit indgreb.

Herefter var tog grækerne kontrollen, og ved pausen var de foran med to. Til trods for en dansk reducering og et massivt pres i slutfasen, var det ikke nok til at få point.

FC København 1-2 PAOK

  • 0-1: Sidcley Ferreira Pereira (19')
  • 0-2: Andrija Zivkovic (38')
  • 1-2: Pep Biel (80')
  • Rødt kort: Kamil Grabara (8')

Europa Conference League Grp. F

Europa Conference League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15401135+812
2522185+38
3522164+28
45005215-130

- Det var hårdt. Vi gjorde det virkelig svært for os selv ved at blive en mand mindre så hurtigt. Men det er ikke det, der irriterer mig mest, for det sker i fodbold. Det, der irriterer mig mest, er, at vi giver to så nemme mål væk, siger FCK-anfører Nicolai Boilesen.

Referat

Af Ritzau

Betingelserne blev ikke gode af at spille 81 minutter i undertal, men FCK leverede længe fodbold på et uhørt ringe niveau med utallige fejlafleveringer og boldtab, som FCK vil være uhyre skuffet over.

Mod slutningen af kampen svarede FCK dog igen med et flot mål af Pep Biel og trykkede på for en udligning. Men grækerne holdt stand og kæmpede sejren hjem.

Efter tre kampe i gruppespillet er FCK på seks point, mens PAOK har syv, topper gruppen og sender FCK på andenpladsen.

FCK er hårdt ramt af skader for tiden, og det betød, at cheftræner Jess Thorup blandt andet spillede med unge Andri Baldursson og Isak Johannesson på midtbanen.

Efter en ellers god FCK-start begik Grabara en stor brøler, da han unødvendigt stormede ud af sit felt og endte med at stoppe et skud med armen.

Direkte i bad for polakken og ind med reservemålmand Kalle Johnsson.

Det røde kort kostede hurtigt, for da uret rundede 19 minutter, kom PAOK foran ved venstrebacken Sidcley, som løb fri bag Peter Ankersen og headede 1-0 i mål.

FCK rejste sig og tog kontrollen, men begik siden et hav af fejl med bolden, så PAOK havde masser af guf at mæske i sig i form af farlige omstillinger.

FCK's 19-årige Andri Baldursson begik en af mange fejl efter efter 37 minutter, så PAOK kunne løbe afsted i en ny overtalssituation, som højrekanten Andrija Zivkovic omsatte til 2-0 med et hårdt spark i nærmeste hjørne.

Stort pres i slutminutterne

I anden halvleg var FCK flere gange ved at spille en større sejr over til PAOK med nye fejl. Men i det 80. minut nettede Pep Biel med en flot flugter, og så satsede værterne med offensive indskiftninger.

FCK fik lagt et godt tryk, og Lukas Lerager kom tæt på med et hovedstød i slutfasen, men han ramte lige på målmanden, og så endte det uden point til FCK.

Københavnerne har ikke vundet i tre kampe i træk.