Fodbold

FCM er stadig uden sejr i Europa

FC Midtjylland er stadig uden sejr efter de første tre gruppespilskampe i årets Europa League. Torsdag blev det til uafgjort mod Røde Stjerne.

Inden torsdagens kamp lagde FC Midtjylland-træner Bo Henriksen ikke skjul på opgørets betydning.

Han kaldte kampen mellem FCM og Røde Stjerne i Europa League for 'en lille finale', fordi udeholdet mødte op med seks point efter to kampe, mens det danske hjemmehold stod uden sejr efter de første to opgør.

I en periode på 20 minutter i anden halvleg så det ud til, at FC Midtjyllands europaeventyr skulle lide et stort knæk. Den 20-årige forsvarsspiller Nikolas Dyhr sørgede dog med sin sene scoring for, at holdet fra Heden ikke løb ind i endnu et nederlag.

FCM 1 - 1 Røde Stjerne

  • 58' 0-1: Mirko Ivanic
  • 78' 1-1: Nikolas Dyhr

Nikolas Dyhrs sene udligning betyder, at Røde Stjerne ikke får lov til at trække alt for langt væk fra midtjyderne. I den anden gruppekamp vandt Braga over Ludogorets, hvorfor FCM halvvejs inde i gruppespillet ligger nummer tre i Europa League-gruppespillet.

- Det var en rigtig, rigtig flot præstation hele vejen igennem. De havde ingenting, og så scorer de desværre på en dødbold, hvor vi står og sover. De er dygtige til at trække tiden. Det er europæisk fodbold på højt niveau.

- Præstationen var outstanding, men vi mangler lige at få de tre point, siger FCM-anfører Erik Sviatchenko til TV 2 SPORT efter kampen.

Europa League Grp. F

Europa League Grp. F
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1531153+210
25302118+39
352217708
4501438-51

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Der eksisterer stadig håb for FC Midtjylland om videre avancement i Europa League, efter at det torsdag blev 1-1 hjemme mod serbiske Røde Stjerne.

Håbet synes dog ganske småt, da midtjyderne med blot to point for tre kampe er henholdsvis fem og fire point efter Røde Stjerne og portugisiske Braga på gruppens første- og andenplads.

FCM kan med rette ærgre sig over, at det torsdag ikke blev til en sejr over Røde Stjerne, da det danske hold dominerede i store dele af kampen.

Især til sidst i kampen lagde hjemmeholdet et enormt pres på serberne uden held, og midtjyderne må derfor ud og jagte i de resterende tre gruppekampe.

Første halvleg tilhørte i den grad FCM, som ud fra spil og chancer skulle have været foran ved pausen.

Venstrebacken Nikolas Dyhr, som lagde sig op foran, når FCM var på bolden, havde ulvenes største chance.

I det 33. minut afsluttede han nemlig et fornemt angreb, men forsøget ramte indersiden af stolpen og trillede herefter på tværs af målet uden at gå ind.

Og da ingen af FCM's øvrige forsøg kastede et mål af sig, stod det derfor 0-0 ved pausen.

Efter 12 minutter af anden halvleg faldt konsekvensen så af FCM's ineffektivitet fra første halvleg, da Røde Stjerne bragte sig foran.

En opsamling efter et frispark blev på ny sendt i feltet og havnede for fødderne af serbernes Mirko Ivanic, som sparkede gæsterne på 1-0.

Godt 20 minutter senere tog FCM's Dyhr dog revanche for afbrænderen fra første halvleg, da den 20-årige back fulgte op på indskiftede Victor Linds hug på stangen og bragte balance i regnskabet.